Afgelopen zomer gaf Zuidzorg een conferentie voor haar stakeholders over de veranderingen in de zorg. Duidelijk is dat er de komende jaren heel veel gaat veranderen. Het is dan ook van belang dat hierop wordt ingespeeld door de instelling. Een aantal verwachtingen zijn op een rijtje gezet, en hoe hier op gaat worden ingespeeld.

Koude ICT

Apps, monitoring en nog andere woorden waar de komende jaren op gelet moet worden. Het in de gaten houden van de suikerspiegel of lichaamstemperatuur via speciale pleisters. Het scheelt een enorme hoop controllering, en zorgt voor een betere begeleiding. Dit zijn een aantal ontwikkelingen die in de komende jaren waarschijnlijk zullen worden doorontwikkeld binnen de zorginstellingen.

Warme zorg

Het is wel van belang dat er ondanks deze ontwikkelingen een warm gevoel blijft hangen bij het personeel en zijn patienten. Zuidzorg zal dan ook blijven hameren op “warme zorg” ondanks de technologische trends de komende tijd. Wel benadrukt het bedrijf dat niks doen geen optie is. De vernieuwingen zorgen voor betaalbare zorg en een groter bereik met minder budget. De laatste jaren is er al veel focus op zaken zoals zorg op afstand en sleutelsystemen binnen de zorginstellingen.
Toch blijven mantelzorgers, verplegers en andere verzorgende binnen de branche onmisbaar. Vaak zijn ouderen eenzaam, en dit wordt beperkt door deze manier van zorg.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *