Ik liep al heel lang rond met het idee om in Duitsland een auto to kopen en deze zelf te importeren. Het aanbod van gebruikte auto’s in Nederland vind ik namelijk te mager want er zijn heel veel kleine, zuinige autootjes te koop terwijl ik op zoek ben naar een dikke Duitse wagen met alle opties. Liefst een BMW 5 maar ik kijk ook naar een Mercedes E-klasse en de Audi A6. Ik kwam erachter dat in Duitsland de keuze echt veel beter is dan hier in Nederland. Er staan echt heel veel dikke auto’s te koop, compleet met ‘vollausstattung’, niet al te veel kilometers en goede motoren. Ook de prijs is beter want door het grote aanbod een stuk lager. Daar komt bij dat Duitsers autoliefhebbers zijn en de occasions die je online vindt op Mobile.de of Autoscout24 zijn dan ook goed onderhouden.

Let op als je een auto wilt importeren uit Duitsland

Natuurlijk is het niet alleen een groot feest als je een auto wilt importeren uit Duitsland want je moet wel op je hoede blijven. Er zijn daar ook onbetrouwbare handelaren en er wordt met kilometerstanden gesjoemeld. Wat dat betreft is Duitsland niet anders dan Nederland, alleen is het daar natuurlijk lastiger om je gelijk te halen wanneer je bent opgelicht. Ik vond het risico dus te groot om helemaal zonder ervaring een auto uit Duitsland te importeren en ben daarom op zoek gegaan naar een bedrijf dat mij hierbij kon helpen. Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij Auto Importadvies. Op hun website valt te lezen dat een Duitse auto importeren soms uitloopt op een tegenvaller voor particulieren en dat ze klanten helpen om dat voor ze te regelen.

Kies voor een gespecialiseerd bedrijf

Het voordeel van een bedrijf als AutoImportadvies is dat je zelf niets hoeft te doen, behalve het leuke werk: online je auto uitzoeken en dit doorsturen naar het importbedrijf. Zij gaan daarna aan de slag. Als ze het vertrouwen gaan ze naar het Duitse autobedrijf om de auto te inspecteren en sluiten te koop. Daarna regelen zij alle importactiviteiten zoals het transport, de douaneformaliteiten, belasting (BPM), keuring en het op kenteken zetten van de auto. Daarna kan je je nieuwe wagen bij ze ophalen. Echt prima dus. Je betaalt hier uiteraard wel voor, maar de kosten verdien je makkelijk terug door de veel lagere prijs. Kortom, wil je een Duitse auto importeren? Kies dan voor een gespecialiseerd bedrijf. Dat scheelt een hoop kopzorgen.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *