In Nederland zijn veel energieleveranciers. Zij leveren energie (gas en elektriciteit) aan consumenten en aan bedrijven. U kunt op internet de tarieven van verschillende energieleveranciers vergelijken.

Een aantal grote zakelijke energieleveranciers

De verschillende energieleveranciers in Nederland leveren energie aan de zakelijke markt. Er zijn een aantal bekende en grote partijen, maar ook een aantal minder grote en bekende leveranciers betrokken bij de levering in Nederland.

  • Nuon
  • Essent
  • Eon
  • Eneco
  • Energie Direct
  • Nederlandse Energie Maatschappij

Nuon

Nuon produceert en levert elektriciteit, gas, warmte en koude en is een onderdeel van Vattenfall. Ze hebben ongeveer 2,1 miljoen klanten en ongeveer 5000 werknemers. Centraal staat het leveren van betrouwbare en betaalbare energie welke zo schoon mogelijk is.

Essent

Essent levert gas en elektriciteit in Nederland en België. Ze richten zich zowel op consumenten als bedrijven en hebben een 2,5 miljoen klanten. Een groot deel van de energie wordt door Essent zelf geproduceerd en ze zijn Nederlandse grootste producent van duurzame energie.

E.ON

Ook E.ON levert elektriciteit, gas warmte en energiediensten in Nederland en België. Ze zijn één van de relatief kleinere spelers, met minder dan 1000 werknemers. Op gebied van klantenservice scoren ze hoog doordat ze zich persoonlijk opstellen.

Eneco

Eneco is een grotere speler in de energiemarkt en wil zich richten op duurzame energie. Dit wordt een totaalstrategie waar ze volledig achter staan.

Energie Direct

Energie Direct wil zich onderscheiden op de prijs. Ze geven aan altijd de beste deal voor energie te leveren en je kunt op hun website controleren of je goedkoper uit bent als je bij hun klant wordt. Ze hebben ongeveer 700.000 klanten.

Nederlandse Energie Maatschappij

De Nederlandse Energie Maatschappij bestempeld zichzelf als de grootste onafhankelijke energieleverancier van Nederland. Ze zijn een prijsvechter geworden sinds 2005 en ze dagen de andere partijen uit met hun prijzen. Sinds 2011 bevinden ze zich op de zakelijke energiemarkt. Ze hebben een aantal reclame campagnes succesvol ingezet. Hiervoor hebben ze bekende mensen als Natasja Froger en Frans Bauer ingezet. Een andere succesvolle campagne hebben ze gevoerd tijdens het WK 2010, een jaar lang gratis stroom als Nederland wereldkampioen zou worden.

Een nieuwe speler in Nederland

Er is sinds twee jaar een nieuwe speler in Nederland op de zakelijke energiemarkt. Gazprom- Energy is een van oorsprong Russisch bedrijf. De Nederlandse vestiging hiervan zit gevestigd in Den Bosch. Gazprom-Energy levert uitsluitend gas en elektriciteit aan de zakelijke markt. Gazprom-Energy profileert zichzelf als duidelijk, persoonlijk en snel en hebben indrukwekkende cijfers. Hun doel is om binnen 5 jaar 15% van de Nederlandse (zakelijke) energiemarkt in handen te hebben.

 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *