Kippen zijn er in alle soorten en maten. Ook zijn ze er in allerlei verschillende rassen en kleur slagen. Het is dan natuurlijk logisch dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel is te lezen dat de Wyandotte kriel de meest gekozen ras is in Nederland en waarom.
 

Oorsprong van de Wyandotte kriel

Dit kippen ras komt oorspronkelijk uit Amerika. De Wyandotte kriel is zoals de aanduiding “kriel” al verklapt, de kleine variant van de Wyandotte kip. Doordat deze soort verschillende mooie eigenschappen heeft, werd het aantrekkelijk om dit ras te fokken. Uiteindelijk zijn er ook verschillende hobbyisten er mee aan de haal gegaan en ontstond uit eindelijk de kriel ras.
 

Eigenschappen en kenmerken van de Wyandotte kriel

De kippen hebben van zichzelf een vrij rustig en vriendelijk karakter. Daarom is het makkelijk om met ze aan de slag te gaan en ze af en toe ook aan te halen. Dit neemt natuurlijk ook als voordeel met zich mee dat ze uitermate geschikt zijn voor kinderen.
 
Eerder is gesteld dat deze soort in verschillende soorten en mate komt, alle met unieke kenmerken. Denk hierbij aan kleur, soort kam etc. Er is echter een kenmerk dat niet verandert en wat nou juist uniek is aan de Wyandotte kriel. Deze twee kenmerken zijn de gele kleur van de poten en de unieke roze kam.
 
Andere reden van waarom deze soort zo populair is, is de broedsheid. De broedsheid is de periode waarin de kip eieren legt. Deze soort is vaak en betrouwbaar broeds. Met name de kriel variant is vaak en betrouwbaar broeds. Dit zorgt er voor dat de kippen tussen de 80 en 245 eieren per jaar leggen. Doordat de betrouwbaarheid van de broeds periode vrij hoog is, kan je er van uit gaan dat deze kippensoort vaak en regelmatig eieren legt.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *