Witlof is een bladgroente welke in het donker wordt geteeld. Het is een groente die fris is van smaak, maar van oorsprong wel bitter. Dit is zeker het geval wanneer de groente rauw gegeten wordt. Als witlof gestoofd of gebakken wordt, dan komen er namelijk zoete smaken vrij die het bittere verdringen. Witlof is een veelzijdige groente waarmee vele verschillende lekkere gerechten mogelijk zijn. Hieronder volgt een stukje informatie over deze super lekkere groente. Plus een heerlijk recept welke je zeker eens zou moeten klaarmaken. Succes gegarandeerd. Haal de witlof bijvoorbeeld bij één van de Jan Linders supermarkten. Zij hebben witlof uit eigen teelt.

Bewaren van witlof

Het is vrij makkelijk om witlof te bewaren. De groente is een week lang goed te houden mits bewaard in de koelkast. Om er zeker van te zijn dat het goed bewaard wordt is het aan te raden om de witlof in een plastic of papieren zak met gaatjes. Hiermee kun je de witlof dus een week lang bewaren. Ga je de witlof bereiden dan moet je de buitenste blaadjes verwijderen en de onderkanten eraf snijden. En natuurlijk even goed wassen voor gebruik.

Gezonde groente

Als groente is witlof heel goed voor je. Zo zitten er verschillende vitaminen in. Onder andere de vitaminen A, B en C. Naast deze vitaminen zitten er ook mineralen in die zorgen voor een goede vochtafdracht. Het is rijk aan foliumzuur, wat het zeer geschikt maakt voor zwangere vrouwen en het is caloriearm dus is het zeer geschikt voor een dieet.

Bittere smaak

Zoals gezegd bevat witlof van nature een wat bittere smaak en wordt het hier ook altijd mee geassocieerd. Echter is het de laatste jaren niet meer zo bitter en kun je deze smaak ook verminderen. Als je de witlof gaat koken kun je bij het water wat melk toevoegen. En eet je witlof rauw dan kun je het groene hart wegdoen en alleen de echt witte stukken gebruiken.

Recept witlofrolletjes met katenspek

Ingrediënten:

  • 4 stronkjes witlof
  • mosterdkaas of belegenkaas
  • 8 plakjes katenspek

Voor dit recept verwarm je de oven voor op 200 graden Celcius. Ondertussen kook je de witlof stronkjes met wat zout in een pannetje water 10 minuutjes tot ze beetgaar zijn. Na het uitlekken en afgieten snijd je ze in de lengte door en leg je op 4 helften een plakje kaas en maak je ze weer dicht. Rol hierna om elk stronkje 2 plakjes spek en zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Nu 20 minuutjes in het midden van de oven en smullen maar.
 

Beyuna Multi – multi vitamines en mineralen

Wil je op een gemakkelijke manier je vitaminen op peil houden, dan kun je ook de Beyuna Multi kopen welke rijk is aan vitamine A, B, E, K, en rijk is aan mineralen zoals zink, chroom, selenium, mangaan, koper, en nog een heleboel andere nuttige stoffen. De Beyuna Multi is GMO vrij en dat betekent dat de grondstoffen niet genetisch zijn gemanipuleerd. Ook zijn er geen dierlijke producten in verwerkt, dus uitstekend geschikt voor veganisten. In tegenstelling tot andere supplelenten wordt er aan de Beyuna Multi ook geen kunstmatige of onnodige vul, kleur, of hulpstoffen aan toegevoegd, en dat maakt de Mult van Beyuna extra zuiver.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *