Goed, je wilt deze winter weleens wat veranderingen in je interieur doorvoeren. Maar waar moet je beginnen? En hoe voorkom je dat je alles overhoop haalt terwijl je dat eigenlijk helemaal niet wilt? Laat je inspireren door de wintertrends van dit seizoen, pik er wat makkelijke en leuke dingen voor jou uit en geniet van de winter.

Hout is nog steeds in

Ook dit seizoen is hout het nog ‘helemaal’. Logisch natuurlijk, want hout is van nature warm en veel mensen voelen zich er prettig bij. Overweeg een houten tafel in je kamer te zetten. Dan heb je meteen een eyecatcher die een natuurlijke sfeer in je kamer brengt. Echtheid in de materialen wordt steeds belangrijker.

Natuurlijk met planten

Niet alleen met hout geeft je een natuurlijk uitstraling aan je kamer, ook met planten kun je dat effect bewerkstelligen. Planten passen in ieder interieur van modern tot klassiek, juist omdat er zo veel variaties zijn. Met een ruwe pot in natuurlijke tinten en een groene plant met mooie, grote bladeren creƫer je direct rust. Bovendien zorgen planten voor een fris en zuiver binnenklimaat. Fijn, als je straks door de kou niet meer zo regelmatig kunt luchten.

Speel met kleur

Het hoeft niet allemaal meer wit en minimalistisch te zijn. Speel met kleuren, dekentjes en kussentjes. Kleuren zijn deze herfst en winter weer helemaal terug. Dus koop gerust een kleurrijke dekbedovertrekset voor op de slaapkamer of een gekleurd kleed voor in de woonkamer. Schrik er ook niet voor terug om een woonkamermuurtje kobaltblauw te verven. Ja, dit seizoen mag het allemaal. En volgend seizoen, ach dat zien we dan wel weer. Let er natuurlijk wel op dat de kleuren goed combineren met de natuurlijke tinten die je ook in de kamer hebt gebracht.

Binnen wordt buiten (en andersom)

Ook in de winter willen we buiten zitten. Heb je een serre, maak hier dan een echte wintertuin van. En heb je geen serre, dan is het misschien een goed moment om dat eens te overwegen. Een alternatief zijn makkelijke schuifdeuren naar je tuin. Als de zon het maar een klein beetje toelaat, zitten we buiten! Natuurlijk, ook in de winter.

Meer interieurtrends bekijken? Kijk dan eens op ons Interieurtrends-blog: interieurtrends.wordpress.com.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *