Het nieuwe jaar is begonnen, wat voor veel clubs betekent: winterstop! De winterstop is een periode van vlak na de kerst tot medio januari tot eind januari waar een deel van de voetbalselectie van een club naar een ver oord afreist. Het is een periode waar jongen spelers mogen aanhaken bij het eerste elftal. De meeste Nederlandse clubs gaat dan op trainingskamp naar Spanje, Portugal of Italië. Lekker warm onder de zon trainen, wedstrijden spelen, en als laatste, zichzelf opladen voor de volgende seizoenshelft.

Clubs mogen in de winterstop spelers kopen en verkopen. De winterstop is veelal bekend als de periode waarin clubs paniekaankopen doen om het tij te keren. Welke aankopen zijn tot nu toe gemaakt in het voetbaljaar 2016-2017? Dit artikel zal de top 3 duurste wintertransfers bespreken.

De selectie
1. Naam: Julian Draxler, 23 jaar oud
Transferbedrag: 40 miljoen euro
Positie: Aanvallende middenvelder (positie 10)
Oude club: VfL Wolfsburg, Bundesliga 1, Duitsland
Nieuwe club: Paris Saint-Germain F.C., Ligue 1, Frankrijk
Als producent van vele wonderkinderen, timmert Schalke 04 door aan hun beleid: begeleid talenten en verkoop ze voor de maximale prijs. Draxler, 23 jaar oud en spelend voor de “Die Königsblauen” sinds zijn 15de, is een bekende naam in de Duitse voetballerij. Sinds hij op zijn 19de debuteerde voor het Duitse elftal, heeft hij 27 wedstrijden gespeeld voor het elftal. In het voetbaljaar scoorde Draxler in 35 wedstrijden 9 keer, en gaf hij 8 assists. Paris Saint-Germain F.C. had de speler al geruime tijd op het oog. Het was dan ook een kwestie van tijd dat Paris Saint-Germain F.C. de portemonnee open trok om de felbegeerde speler naar de club toe te trekken. Wil je een shirt hebben van Draxler bij Paris Saint-Germain F.C.? Klik snel op de link.
2. Naam: Axel Witsel, 27 jaar oud
Transferbedrag: 20 miljoen euro
Positie: Centrale middenvelder (positie 6 of 8)
Oude club: Zenit Saint Petersburg, Premier Liga, Rusland
Nieuwe club: TJ Quanjian, Super League, China
Net als vele andere spelers, koos Axel Witsel ervoor om snel geld te verdienen. Chinese clubs smijten met geld. Ze hebben miljoenen uit een spelers en geven ze nog hogere salarissen. We kunnen wel veronderstellen dat Axel puur alleen voor het geld heeft gekozen. Een wijze keuze? Misschien qua geld, maar sportief gezien is dit een stap naar beneden. Witsel had het vast en zeker goed gedaan bij een Europese subtopper.
3. Leonardo Pavoletti, 28 jaar oud
Transferbedrag: 18 miljoen euro
Positie: Spits (positie 11)
Oude club: Genoa, Serie A, Italië
Nieuwe club: Napoli, Serie A, Italië
Veruit de minst bekende speler uit deze lijst. Een echte afmaker, nummer 11, een spits met scorend vermogen. Vorig jaar scoorde Pavoletti in 26 wedstrijden 15 keer en gaf hij 3 asssits. Op papier een goede aankoop. Pavoletti is hoogstwaarschijnlijk gekocht als vervanging voor Milik, die al sinds eind september langs de zijkant zit met een gescheurde kruisband.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *