Wintersport

Dooradmin

sep 29, 2014

Besneeuwde pistes, geweldige winteractiviteiten en daarna natuurlijk nog de après-ski: wintersport is voor veel mensen de leukste vakantie van het jaar. En met deze tips maakt u uw wintersport nóg leuker!

Neem les

Misschien voor de hand liggend, maar veel mensen nemen echter geen les op wintersport.
Maar hoe beter uw techniek, hoe makkelijker het skiën of snowboarden u afgaat en hoe meer pret u dus zult hebben op wintersport. U zult versteld staan van wat een paar uur les met uw niveau doet. Als u voor de eerste keer een wintersportvakantie boekt, dan is het raadzaam om van te voren in Nederland al lessen te nemen. Er zijn verschillende bedrijven die een echte wintersportbeleving aanbieden, en waar u kunt oefenen. Vergis u niet: skiën en snowboarden zijn intensieve sporten, en het kan even duren voordat u zich deze sporten eigen hebt gemaakt.

Rust uit

Wintersport is vermoeiend: het is niet voor niets sport. En veel wintersporters sporten in het dagelijkse leven helemaal niet zoveel. Doorgaan tot het uiterste heeft geen zin, en is zelfs gevaarlijk. Als u moe bent zult u eerder ongelukken maken. Als u vermoeid raakt, stop dan gewoon even en ga lekker genieten op het terras of balkon. Uitgerust geniet u meer van de sneeuw.

Gebruik passend materiaal

Het is heel belangrijk om passend materiaal te gebruiken. Met andere woorden: ski’s, snowboards en schoenen die bij u passen. U moet hierbij letten op uw gewicht, de lengte, schoenmaat en uw niveau. Heeft u geen passend materiaal, dan is de kans op een ongeluk groter. En dat wilt u natuurlijk voorkomen tijdens de wintersport!

Wintersport met kinderen

Gaat u een wintersportvakantie met kinderen plannen, dan wilt u graag zelf de touwtjes in handen houden. Maar het is des te leuker als u iedereen laat meedenken, zodat het hele gezin ideeën kan inbrengen voor de wintersport. De kinderen hebben vast wel een idee wat ze een leuke vakantie vinden. Dit komt echter vaak niet helemaal overeen met uw eigen plannen, maar toch zijn er mogelijkheden genoeg om voor iedereen de ideale vakantie uit te zoeken. Laat bijvoorbeeld alle leden van het gezin een verlanglijstje maken wat ze op vakantie willen doen. Zoek dan de bestemming en de accommodatie uit waarbij iedereen aan zijn trekken komt. Op die manier heeft iedereen een geweldige wintersport!
Vriendelijke sportieve groet: redactie www.vakantie2GO.nl

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *