winkelstraat in Kleve
winkelstraat in Kleve

Steeds meer Nederlanders ontdekken het Duitse Kleve (Kleef) als een leuke gezellige stad waar je prima kunt winkelen en uitgaan. Kleve is snel met de auto te bereiken want het ligt op een steenworp afstand van de Nederlandse grens. De Duitse winkeliers staan bekend om de goede service en de klantgerichtheid die bij Nederlandse winkelketens soms ver te zoeken is. Veel Nederlanders die dicht bij Kleef wonen kiezen er dan ook voor om nog uitsluitend te gaan winkelen in Kleve. Er zijn nog volop parkeerplaatsen op loopafstand van het centrum en bovendien ook nog eens betaalbaar. In Kleve zijn nog veel winkels familiebedrijven waarvan sommigen al meer dan 100 jaar bestaan. Een voorbeeld van zo´n winkel is Kotters aan de Kavarinenstraβe. De winkel beschikt over een groot assortiment huishoudartikelen, zoals bestek, porcelein, glazen en kadoartikelen. Hier is de kennis van oud naar jong overgedragen en de servicegerichtheid nog met de paplepel in gegeven. Het meeste winkelpersoneel spreekt perfect Nederlands en kunnen u prima adviseren in uw koopbeslissing.
Kleve beschikt over een rijk cultureel erfgoed. Toppers zijn het museum Koekkoek en het museum Kurhaus Kleve. In het Koekkoek museum kunt u de prachtige schilderijen van de Nederlandse romantische landschapschilder Koekkoek bewonderen. Ook worden er regelmatig exposities gehouden van andere romantische kunstenaars. Het museum ligt in het centrum en dus prima te combineren met winkelen.
Het museum Kurhaus Kleve heeft een internationale allure op het gebied van hedendaagse kunst. In dit museum is bijna het volledige werk van de Duitse kunstenaar Ewald Mataré te bewonderen. Ook is er een kleinere collectie van Joseph Beuys te zien. Aan de overzijde ligt het park dat uitnodigt voor een wandeling.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *