Had ik hem nou links of rechts in de fietsenstalling gezet? Het komt weleens voor dat je niet meer hebt onthouden waar je je fiets ook alweer hebt neergezet. Er is echter wellicht een oplossing voor dat probleem gekomen, bedacht door vijf studenten uit Groningen. Zij hebben een sticker ontworpen die je kunt gebruiken om de locatie van je fiets op te slaan, zodat je hem nooit meer hoeft te zoeken. Aangezien bijna heel Nederland over een fiets beschikt, zal dit enig drukwerk met zich meebrengen wil het voor de consument beschikbaar komen.

Hoe werkt het?

Het is de bedoeling dat je de ronde sticker van slechts enkele centimeters groot op je fiets plakt. Doordat de sticker voorzien is van een nfc-chip, is het mogelijk om de locatie op te slaan. Dit doe je aan de hand van een app. Het enige wat je hoeft te doen, is je Android- smartphone bij de sticker te houden en je locatie wordt automatisch opgeslagen. Als je je fiets weer wilt terugvinden, leidt Google Maps je naar de juiste locatie.

App

Tijdens hun minor Ondernemerschap van de Rijksuniversiteit Groningen kwamen de studenten op het idee van de nfc-sticker voor fietsen. Zij hebben de sticker en app de naam WheelReveal gegeven en hebben de uitvinding al bijna twee maanden getest door weer en wind. En hij werkt nog steeds prima! Je kunt zelf bepalen wat de nauwkeurigheid moet zijn van de locatie, door dit aan te geven in de app. Het duurt zo’n tien seconden voordat de route de locatie is opgeslagen. Je kunt in die tussentijd bijvoorbeeld je fiets op slot zetten. Hoewel in vijf strekkende meter heel wat fietsen kunnen staan, is vijf meter vaak voldoende om je fiets weer terug te vinden, omdat je dan in ieder geval weet in welke straat of welk rek hij staat. Meestal gaat er dan wel een belletje rinkelen.
De studenten zijn er nog niet over uit of de sticker ook voor de consumentenmarkt beschikbaar gaat zijn.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *