Zet de sportbrillen maar op en ga lekker op de bank zitten want in deze blog gaan we het hebben over de koploper in de Premier League, Leicester City. Leicester City heeft laatst ook weer gewonnen, het werd 1-0 tegen Southampton. Door deze overwinning staan ‘The Foxes’ zeven punten voor op de nummer twee (Tottenham Hotspur). Met nog zes wedstrijden voor de boeg komt Leicester steeds dichterbij de eerste historische titel in de Premier League. Maar wat weten we van deze club? We geven je graag wat meer informatie over het goed presterende Leicester City.

Historie

Het Leicester City van nu werd in 1884 opgericht onder de naam Leicester Fosse. De naam kwam tot stand omdat ze op het Fosse Road veld speelde. In 1890 ging Leicester bij de Football Association en vier jaar later werden ze toegelaten tot de tweede divisie van Engeland. In 1908 was de eerste stap gezet naar het hoogste niveau. Leicester promoveerde naar de Football League First Division. Helaas duurde dat maar één competitie aangezien ze direct degradeerde.
Door een aantal financiële problemen is de club Leicester Fosse in 1919 opgeheven en later dat jaar opnieuw begonnen, ditmaal onder de huidige naam Leicester City Football Club. Sinds deze naamverandering wisselt de club regelmatig tussen het hoogste niveau (Premier League) en de tweede divisie.

Leuk feitje!

Een fan van Leicester City had voor het begin van de competitie 50 pond ingezet op een titel voor zijn club. Als Leicester dit seizoen kampioen wordt kreeg de man 5.000 keer zijn inzet, oftewel 250.000 pond! Het wedkantoor kreeg het heet onder de voeten toen Leicester daadwerkelijk de eerste plaats wist te bemachtigen en vast te houden. Vervolgens heeft het wedkantoor stappen ondernomen en de man een bod aangeboden van 72.000 pond als hij de weddenschap terug trok. De goede meneer heeft dit bod geaccepteerd en werd zo, zeven wedstrijden voor het einde van de competitie, ineens 72.000 pond rijker. De fan zelf zegt dat hij lekker op vakantie gaat in Spanje en ook zijn hypotheek gaat aflossen.
Het blijft natuurlijk de vraag of Leicester City dit jaar kampioen gaat worden, maar tot dusver staan ze er sterk voor!

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *