Als we gaan kijken wat de voordelen van payroll zijn, en wat het voor u kan betekenen, dan moeten we eerst duidelijk omschrijven wat payrolling precies inhoudt. Bij payroll draait het om delen van het werkgeverschap, waarbij u de feitelijke werkgever bent, maar het payrolling bedrijf is dan de juridsch werkgever waar de medewerkers op de payroll staan. U kunt wel zelf werven en selecteren, arbeidsvoorwaarden bepalen, begeleiden, beoordelen en leiding geven. De juridisch-administratieve kant wordt u uit handen genomen.

Payrolling voordelen opgesomd

Payrolling heeft meedere voordelen voor u als werkgever, hier volgt een omsomming van de belangrijkste voordelen.

  • Personeel flexibeler in te zetten; u kunt werknemers op de payroll zetten van een payrolling bedrijf, waarna het minimaal 3,5 jaar duurt voordat het verplicht is om ze een vast dienstverband aan te bieden.
  • U heeft geen werkgeversrisico’s; als u het juridisch werkgeverschap over heeft gedragen, dan bent u vrij van werkgeversrisico’s. Zaken als ziekte zijn dan het probleem van de juridisch werkgever en u hoeft bij ziekte niets te betalen voor de werknemers. Het personeel is dan wel te vervangen, omdat u alleen voor de gewerkte uren betaald.
  • Administratie wordt uit handen genomen; u hoeft geen tijd te verspillen aan het opstellen van arbeidsovereenkomsten, salarisverwerking en loonstroken en jaaropgaven, loonbelasting, betalingen bij ziekte, pensioen, vakantiedagen en vakantiegeld etc. Tijd voor uw bedrijf en corebusiness.
  • Gemak voor werknemers; werknemers zullen niet eens merken dat ze niet officieel bij u op de payroll staan, maar bij een payrolling bedrijf. De werkplek en leidinggevende, en bijvoorbeeld de arbeidsvoorwaarden en het aantal dienstjaren blijven gewoon hetzelfde.
  • All-in kosten; als werkgever betaal je een vast payrolltarief voor een medewerker per gewerkt uur. Er is geen urenverplichting en in dit bedrag zijn alle kosten inbegrepen. Salaris, welke ook wordt doorbetaald tijdens ziekte, vakantiegeld en vakantiedagen, pensioenpremie, verzekeringspremies en belastingen. De gewerkte uren geeft u door en u ontvangt een factuur.

Voorkom verassingen

Doordat u altijd weet wat u betaald zult u niet voor verassingen komen te staan. Laat uw administratie en personeelszaken uit handen nemen. Laat u als ondernemer de focus op uw corebusiness houden en draag de zorg over de werknemers over.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *