Een loodgieter is een vakman die zich heeft gespecialiseerd in de aanleg, het onderhoud en de reparatie van verwarmingsinstallaties, sanitair, waterleidingen en eventueel de riolering. Het vakgebied van de loodgieters is dus erg breed. Veel mensen vragen zich daarom af: ‘Welke klussen doet een loodgieter nou precies? En wat zijn hiervan ongeveer de kosten?’

Duizendpoot

Omdat het vakgebied van de loodgieter zo breed is, kun je voor heel veel uiteenlopende klussen loodgieters inschakelen. Lekkages zijn bijvoorbeeld een veel voorkomende klus. Je kunt hierbij denken aan een lekkend dak, een lekkende wastafel of ketel. Je kunt ook een loodgietersbedrijf bellen als je een cv-ketel wilt laten installeren of repareren. Loodgieters helpen eveneens met het aanleggen, onderhouden en repareren van verwarmingsinstallaties, waterleidingen, sanitair en riolering. Als je een huis gaat verbouwen, dan zal hier in veel gevallen ook een loodgietersbedrijf aan te pas komen. Kortom, je kunt bij ontzettend veel klussen de hulp van loodgieters inroepen. Zij zullen het probleem in veel gevallen snel kunnen verhelpen. Als je twijfelt of jouw klus geschikt is voor een loodgietersbedrijf, vraag dat dan gewoon even na.

De kosten

Je kunt je voorstellen dat de kosten voor de loodgieter afhangen van het soort werkzaamheden dat moet worden uitgevoerd. Daarnaast speelt mee hoeveel kilometers de loodgieter naar je huis moet afleggen en of er spoed bij is. Bij spoed en bij werkzaamheden buiten kantooruren worden vaak extra kosten gerekend. Je kunt ervan uitgaan dat de prijzen per uur liggen tussen de €40 en €70. Dit is meestal exclusief de voorrijkosten. Check altijd of de voorrijkosten en de prijzen voor de benodigde materialen bij de uurprijs zijn inbegrepen, zodat je niet voor onvoorziene kosten komt te staan. Door de prijzen van diverse loodgieters te vergelijken kun je besparen op de kosten.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *