De zomer van 2014 is nu echt voorbij en wat zijn we weet met zijn allen massaal op vakantie geweest naar de zon. In het begin van 2014 vond de vakantie beurs plaats en de reisbranche zag het weer positief in. Nederlanders zouden weer massaal en valser op vakantie gaan in 2014 en er zou bovenal veel meer gel gespendeerd worden aan de vakanties. Vooral verre reizen zouden in 2014 een explosieve stijging krijgen omdat Nederlanders weer geld gingen besteden aan de vakantie. De vakantie beurs was nog niet voorbij of en de eerste cijfers met betrekking tot het boeken van vakanties voor 2014 liep alweer een paar procent achter ten opzichte van het jaar daarvoor, Nederlanders boekten dus weer minder vakanties en reizen naar verre bestemmingen bleven uit. De reisbranche zou volgens de deskundigen wederom een slecht jaar in de boeken kunnen noteren.

Boekingspatroon verandert in Nederland

De laatste jaren is het boekingspatroon van vakanties enorm verander. Nederlanders boeken steeds vaker pas op het laatste moment een vakantie naar de zon. Daarnaast was er in juni/juli ook nog het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië en het Nederlands elftal deed het boven verwachting goed. Dit was wederom een reden waarom mensen hun vakantie uitstelden. Pas na het wereldkampioenschap voetbal kwam het boekingseizoen voor vakanties echt opgang. Dit jaar boekte Nederlanders wederom massaal een last minute naar de zon en dat had ook te maken met het mooie zomerse weer dat we in Nederland dit jaar tot augustus hebben gehad.

Populaire vakantiebestemmingen in 2014

Nu de zomer voorbij is en er weer minder mensen op vakantie zijn kan er voorzichtig gekeken worden naar de trends van 2014. Uit de laatste cijfers is gebleken dat de meeste Nederlanders in 2014 naar Duitsland of Frankrijk op vakantie gingen, vooral ons buurland was razend populair. Dit betreffen vakanties op eigen vervoer. Kijken we naar vliegvakanties dan staat Spanje op nummer één en als goede tweede komt Turkije naar voor. De opvallende derde dit jaar is Griekenland steeds meer mensen boekte na jaren weer een vakantie naar het mooie en veelzijdig Griekenland.

Diamond of Bodrum, mooi hotel in Turkije

Turkije is vooral populair doordat er heel veel all inclusive accommodaties te boeken zijn. Vooral de Turkse Rivierá is een populaire all inclusive vakantiebestemming voor 2014. Ook de Egeïsche kust is een mooie en veel geboekte vakantiebestemming in Turkije, vooral bodrum was dit jaar weer een veel geboekte vakantiebestemming. Nederlanders zijn verzot op all inclusive vakanties en in bodrum staat een van de mooiste all inclusive resorts namelijk het Diamond of Bodrum Resort. Het resort is prachtig mooi gelegen op een heuvel in de baai van Bodrum met uitzicht op het kasteel van Bodrum. Wilt u een keer een fantastische all inclusive vakantie meemaken boek dan een vakantie naar het prachtig mooie bodrum en verblijf in het Diamond of Bodrum Resort.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *