Misschien heb je een tuin met een leuke vijver, maar toch mis je er iets in. Wil je je tuin helemaal afmaken, koop dan een waterornament. Stromend water verschaft een zee van rust. Je kunt heerlijk in je ligstoel ontspannen met het geluid van kabbelend water op de achtergrond. Ideaal om weer helemaal op te laden.

Belangrijke informatie

Als je besloten hebt om een waterornament aan te schaffen is het heel belangrijk om te weten welke soorten waterornamenten er zijn. Daarnaast is het van belang wat de mogelijkheden zijn voor je tuin, welk budget je te besteden hebt, maar ook wat je wensen zijn. Wist je dat een waterornament niet pers├ę in een vijver hoeft te staan?

Verschillende soorten waterornamenten

Er is heel wat keus als je een waterornament wilt kopen qua stijl, materiaal en afmeting. Wat materiaal en stijl betreft kun je uit diverse soorten kiezen:

  • Natuursteen: dit zijn vooral marmeren pilaren of bollen en meestal zijn deze voorzien van halogeen- of LED-verlichting, wat een gezellig en sfeervolle uitstraling geeft.
  • RVS: deze waterornamenten hebben een moderne vorm en een exclusief design. De vorm en de lichtval van het water zorgt voor speciale effecten.
  • Polyresin: dit zijn ornamenten die vervaardigd zijn van kunststof en zijn in allerlei vormen verkrijgbaar.
  • Hout: je kunt kiezen uit ronde houten waterbakken of ornamenten van bamboe gemaakt.
  • Boeddha: deze beelden geven je tuin een oosterse sfeer.
  • Terrazzo: zijn ornamenten die de uitstraling weergeven van een schitterende plantenbak.
  • Watervallen: geven een robuust en natuurlijk design weer. Je kunt zelf je waterval samenstellen door verschillende elementen aan elkaar te koppelen.
  • Waterspuwers en dierfiguren: zijn ornamenten die vrij licht zijn van gewicht en die je eenvoudig kunt verplaatsen. Zo kun je je tuin vernieuwen wanneer je maar wilt.

Kosten

De aanschaf van een waterornament brengt altijd kosten met zich mee. Je kunt het echter zo duur maken als je zelf wilt, want waterornamenten zijn er in allerlei prijsklassen. Het is verstandig om van te voren informatie in te winnen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *