Voor verschillende aandoeningen aan het hart of bloedvaten is hart- en vaatziekten de officiële titel. Hart- en vaatziekten zijn onder Nederlanders een prominente oorzaak van overlijden. Binnen deze overkoepelende titel zijn verschillende aandoeningen te herkennen. Door een onderbreking van de bloedtoevoer in één van de hartvaten kan een hartinfarct beginnen.
Oorzaken
De oorzaken van hart- en vaatziekten kunnen meerdere zijn: roken, niet bewegen en ongezond eten. De vaten kunnen vernauwen door vetafzettingen aan de vaatwand waardoor er hart- en vaatproblemen kunnen ontstaan. De kans op hart- en vaatziekten is een stuk kleiner wanneer een persoon een gezonde levensstijl heeft.
In de uit de aorta komende aders kunnen zich stapeltjes met vetpropjes vormen. Een hartinfarct ontstaat wanneer de hartspier niet meer goed kan werken. Een herseninfarct het afsnijden van één van de bloedvaten in of naar de hersenen ontstaat een herseninfarct. Ook is er een mogelijkheid van aangeboren hartafwijkingen door bijvoorbeeld een afwijking aan een hartklep.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *