timmermanWanneer je een timmermansopleiding volgt, ben je niet alleen bezig met het timmeren zelf. Je bent in feite een alleskunner die aan daken kan werken maar ook een prefab dakkapel kan stellen. Echter komen ook zaken aan bod als deuren hangen en reparaties uitvoeren.

materiaalgebruik

Een van de belangrijkste punten rondom de opleiding is het materiaalgebruik. Waarom maak je gebruik van een bepaald materiaal en wat heeft dit voor gevolgen? Ook is de omgang met bijvoorbeeld een kunststof kozijn anders dan een houten kozijn. Wat heeft dit voor gevolgen in de begroting wanneer het gaat om schilderen of eventueel onderhoud. Als uitvoerder is het belangrijk dat je hierin een adviserende rol kan spelen.
Wanneer je timmerman bent behoor je de volgende taken/ eigenschappen te beheersen:

  • Het lezen van bouwtekeningen
  • Ruimtelijk inzicht
  • Nauwkeurige maatvoering
  • kwaliteitsgericht en ook kwaliteitsbewust
  • Zowel teamplayer als zelfstandig
  • Efficiënt gebruik van materialen

Opleiding timmerman

Een opleiding als timmerman kan je volgen op verscheidene niveaus. In West Brabant is Bouwopleiding Zuid West de toonaangevende bouwopleider. Je kan er zowel terecht voor een opleiding timmerman, maar ook als interieurbouwer of meubelmaker. Je kan vanaf niveau 2 doorstromen naar niveau 3 en vervolgens afsluiten met niveau 4. Wanneer je hier nog niet genoeg aan hebt kun je ervoor kiezen om aanvullende avondopleidingen te volgen voor bijvoorbeeld uitvoerder. Rekenmeester kun je al worden met niveau 3 opzak.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *