Faryngitis staat staat ook bekend als een ontstoken keel. Een ontstoken keel is niet plezierig om te hebben. Bij een ontstoken keel zijn er met name last van keelpijn en hoestbuien. Koorts is eveneens vaak aanwezig. Een ontstoken keel gaat regelmatig vlot weer voorbij. Meestal krijg je geen antibiotica maar moet je enkel een paar dagen rust nemen.
Wat kun je eraan doen?
Om de pijn te verminderen is het aan te raden om veelvuldig water te drinken. Heb je last van een verstopte neus dan is het aan te raden een neusspray te gebruiken. Doordat je met een neusspray de keel ontlast kun je makkelijker de klachten doorstaan. Faryngitis ontdek je door pijn in de keel samen met koorts, problemen met slikken of door hoesten.
Faryngitis is overdraagbaar
Je kunt om deze reden beter je man of vrouw niet kussen. Een risico om faryngitis op te lopen doet zich dan voor. Een ontstoken keel komt als gevolg van een virus of bacteriƫle besmetting en dat is altijd overdraagbaar. Het is daarom oppassen geblazen met niesbuien. Hoestbuien en wat dan meekomt is enorm makkelijk over te dragen.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *