Bij veel beroepen weet je exact wat de werkzaamheden zijn. In sommige gevallen kun je je er wel iets bij voorstellen. Maar bij een beroep in de panelenbouw is dat niet altijd het geval. Op een verjaardag of een feestje heb je misschien wel eens gehoord dat iemand paneelbouwer is. Vaak vroeg je je dan af wat dan de werkzaamheden zijn. Dat is niet meer nodig. In deze blog lees je namelijk wat een paneelbouwer allemaal doet.

Aansluiten en testen

Een paneelbouwer bouwt efficiënt besturingskasten en bedieningspanelen op basis van schema’s. Nu zie ik jou denken, dat is nog abstract. In eenvoudige taal komt het er op neer dat je je bezig houdt met de bedrading van verschillende systemen. Zij zorgen ervoor dat alle processen binnen een bedrijf goed lopen. Uiterst nauwkeurig en niet uit de losse pols. Bedenk maar eens hoeveel systemen er op jouw werk zijn. Waarschijnlijk zijn dit er heel veel.

Opzetten en bedraden

Panelenbouw is echt vakwerk. In de elektrotechniek zijn er veel voedingskasten en panelen met elektrische componenten. Een paneelbouwer is in staat om deze op een veilige en accurate manier op te zetten en te bedraden in voedings- en verdeelkasten. Zij hebben bovendien veel verstand van materialenkennis. Er komt dus meer bij kijken dan alleen kabels trekken.

Aansluiten op locatie

De voedingskasten en verdeelinrichtingen bevinden zich op locatie. Het is dus gebruikelijk dat de paneelbouwer de panelen aansluit op locatie. Een paneelbouwer komt op deze manier in aanraking met verschillende branches. Dit zorgt ervoor dat de werkdagen nooit saai zijn.
Een gevestigde naam binnen de elektrotechniek is eL-Tec. Dit bedrijf heeft jarenlange ervaring in de panelenbouw.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *