Inmiddels weten veel personen wel waar het over gaat bij de ziekte van Lyme. Men weet hoe het toegeschreven wordt. Bij de ziekte is een beet van een teek de oorzaak. Je wordt bij de beet van een teek geinfecteerd met de bacterie Borrelia Burgdorferi.
Hoe komt de ziekte aan de naam?
De titel heeft de ziekte te danken aan een gelijknamig plaatsje in Connecticut. In de 1975 vond er in Lyme een epidemie plaats. In ons land wordt zo’n 7% van de Nederlandse bevolking per jaar door een teek gebeten. In het oosten worden de meeste personen gebeten.
Wat is de veroorzaker?
De teek die verantwoordelijk is is meestal om de Ixodes Ricunus. Circa 20,000 mensen kunnen een rode kring om de beet ondervinden. Een tekenbeet wordt meestal gekregen in de zomer. Men gaat in deze tijd regelmatig een rondje door een bosachtige gebied lopen of op vakantie in een bosrijke omgeving. Rond campings staan veel bomen en kan er een teek op het lichaam terecht komen.
Het innemen van antibiotica is de behandeling van de ziekte. Meld je zo vlot mogelijk bij de arts wanneer je verschijnselen vertoont. Als je eerder begint met een antibiotica dan werkt het eerder.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *