Heb je je ooit wel eens afgevraagd waarom een nieuwe design fauteuil of een design TV-meubel vaak zo veel duurder zijn dan die van de woonwinkels? Dit komt steeds vaker naar voren doordat ontwerpers steeds meer inzicht bieden in hun ontwerp- en productieprocessen. Daarnaast ligt het budget aan de klant.

Goedkope productie

Eén van de grootste redenen dat normale meubels zoveel goedkoper zijn dan design meubels zijn de lage productiekosten, in bijvoorbeeld India en China, en de grote aantallen waarin multinationals de producten laten maken. Door de moderne technologie en nieuwe manieren van transport wordt het steeds makkelijk om de productie van meubels en producten uit te besteden in andere landen.

Waarom zijn design meubels vaak duurder?

design-meubelJe ziet steeds vaker dat welvarende mensen klagen over de prijs van een product. De hoge prijs staat voor het materiaalgebruik, de originaliteit en de moeite die de ontwerper gedaan heeft voor het meubel. Bij een design vaas staat een hogere prijs vaak voor beter handwerk, duurdere materialen en lastige ornamenten. Je kunt vaak in één oogopslag zien waarom design zo’n hoge prijs heeft en dus als duur kan worden ervaren. De winst is vaak slechts een klein deel van de prijs. Dat helpt om onbegrip te voorkomen.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *