Veiligheidsbeslag is speciaal, supersterk deurbeslag dat is bedoeld om woningen veiliger te maken voor inbraak. Dit beslag bestaat uit deur- en raambeslag en wordt tegenwoordig veel gebruikt in nieuwbouwhuizen. Dit heeft te maken met wetgeving, maar ook met het fenomeen dat er nog steeds veel wordt ingebroken in Nederlandse woningen. Elke dag zijn er namelijk honderden mensen de dupe van inbrekers die allerlei manieren bedenken om in te breken.

Kerntrekken

Heel berucht is het zogenaamde kerntrekken. Met deze techniek draait een inbreker een schroef in het deurslot, om vervolgend met een breekijzer het hele slot uit de deur te trekken. Deze manier van inbreken is zo populair omdat het zo eenvoudig is. Je hebt er bijna geen gereedschap voor nodig. De schade die zij echter toebrengen is aanzienlijk. Niet alleen aan de deur, maar natuurlijk ook de gestolen spullen vertegenwoordigen een financiƫle en emotionele waarde. Daar komt nog bij dat veel mensen zich na een inbraak onveilig voelen, een gevoel dat zij jarenlang met zich meedragen.

Slecht gesteld met de beveiliging

Degelijk veiligheidsbeslag kan een heleboel narigheid voorkomen. Dit geldt niet alleen voor nieuwe woningen maar zeker ook voor oudere huizen, zoals de populaire jaren ’30 woningen. Karakteristiek als ze zijn, van oudsher is met met de beveiliging slecht gesteld. Verouderd hang- en sluitwerk vormen geen enkele uitdaging voor de professionele crimineel.

Kies voor veiligheidsbeslag

De investering van veiligheidsbeslag is het dan ook dubbel en dwars waard. Natuurlijk is veiligheidsdeurbeslag duurder dan de normale sloten en deurkrukken die u vindt in de bouwmarkt, het gevoel dat u niet snel slachtoffer zult zijn van een inbraak is onbetaalbaar. Een ander bezwaar dat je soms hoort is dat mensen veiligheidsbeslag lomp vinden. Het klopt dat deze deursloten en raamsloten zijn gemaakt van steviger en dikker materiaal, maar tegenwoordig worden ze heel elegant ontworpen en kan je bijna niet meer zien dat het om anti-inbraak maatregelen gaat.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *