Waarom zou je eigenlijk een schuurmachine moeten kopen? Met de hand schuren is toch ook een optie? Als beginnende klusser zullen zulke vragen zeker bij je gaan spelen, maar waarom eigenlijk? Nou, allereerst weet je niet goed wat de meerwaarde is van zulke machines. Daarbij komt ook nog eens de prijs kijken. Je zult niet gauw een investering van honderd euro doen zonder te weten wat je er precies mee kunt. Daar proberen wij verandering in te brengen. Wij vertellen je namelijk een aantal belangrijke redenen. Deze redenen zullen waarschijnlijk antwoord geven op de vraag waarom een schuurmachine kopen wel winstgevend is.

Sneller werken

Met een schuurmachine kun je gewoon een stuk sneller werken dan wanneer je met de handschuurpapier zou schuren. Denk maar eens aan de schuurbewegingen die een schuurmachine kan maken per minuut. Dit kan soms wel oplopen tot de 30.000 schuurbewegingen per minuut. Indrukwekkend he? Als je hand 30.000 keer heen en weer zou moeten bewegen, dan ben je wel even bezig. Daarnaast is het ook gewoon onmogelijk. Alleen dit maakt het al een overweging waard om een schuurmachine te kopen.

Nauwkeuriger werken

Dit gedeelte is misschien een beetje per persoon afhankelijk. De ene klusser zal beter kunnen schuren dan de ander, maar over het algemeen schuur je met een schuurmachine toch een stuk nauwkeuriger. Toch ben je er nog niet als je een schuurmachine hebt. Bijvoorbeeld schuren met een schuurvel van korrel 40 wordt niet aangeraden als de laatste voorbewerking. Je zult dan meer kapot maken, wat je natuurlijk wilt voorkomen. Het blijft dus deels je eigen verantwoording of iets nauwkeurig wordt geschuurd. Wel hoef je niet meer zelf te schuren, waardoor je vaak een gehele schuurlijn creƫert. Ook is schuren niet iets wat veel klussers graag doen. Iets wat je niet graag doet doe je vaak ook niet al te netjes. Gelukkig is dit verleden tijd en zal de schuurkwaliteit ieder keer bijna hetzelfde zijn.

Nieuwe functies

Ja er zijn zelfs schuurmachines die nieuwe functies hebben. Denk maar eens aan het schuren in hoeken of gleuven. Dit is vaak erg lastig als je dit met de hand wilt schuren. Gelukkig kan een stripschuurmachine je helpen om gemakkelijk in gleuven of inhammen te schuren. Wil je toch goed in de hoeken schuren dan raden wij je een vlak- of deltaschuurmachine aan. Ideaal om snel en nauwkeurig te kunnen schuren. Ook kun je met een bandschuurmachine in een hoog tempo materiaal afnemen, maar met een excenterschuurmachine is dit ook mogelijk.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *