Wanneer je een huis koopt, of verkoopt, dan vind je het natuurlijk belangrijk dat het uiterlijk goed is en dat de indeling functioneel is. Ook wil je dat dit bij jou past en dat je je er goed voelt. Echter is niet alleen het uiterlijk en de indeling goed zijn, maar ook dat de woning bouwtechnisch goed is. Je wilt natuurlijk geen slechte woning kopen, of een slechte woning verkopen. Daarom is een bouwtechnische keuring hard aan te raden. In dit artikel lees je waarom dit essentieel is en waarom je er één zo snel mogelijk moet uit moet laten voeren.
 

Waarom je een bouwtechnische keuring uit moet laten voeren

Zoals bij veel dingen geld: je moet dingen niet alleen op het uiterlijk keuren. Dat is bij veel dingen van toepassing en dat is ook zo met woningen! In eerste instantie kijk je bij een bezichtiging natuurlijk naar het aanzicht van het huis, en de indeling. Deze dingen moeten je natuurlijk in de smaak vallen, om voor dit huis te kiezen. Echter is één ding nog belangrijker en dat is de staat van het huis. Het kan namelijk voor komen dat er verschillende dingen in gebreken zijn, terwijl het niet te zien is. Denk hierbij aan scheuren in de spui muur, of een verzakte fundering. Daarom is het belangrijk om een keuring uit te voeren in het bouwtechnische aspect. Op deze manier kom je te weten of je een huis moet kopen of niet. Wanneer er iets niet deugt aan de constructie, dan kan een huis opeens een stuk duurder worden.
 

Bouwtechnische keuring gaat als volgt in zijn werk

Een dergelijke keuring is voor zowel koop als verkoop noodzakelijk. Als koper wil je weten of er extra kosten komen aan het pand. Als verkoper wil je weten in welke staat het huis is zodat je een richtprijs hebt. De keuring is online aan te vragen, waarbij een expert komt kijken. Dit zal 1,5 uur duren en het zal een officiële, erkende keuring zijn.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *