Het lezen van een boek is ontspannend en relaxed. Een boek lezen is echter niet alleen voor de ontspanning. Het is wetenschappelijk bewezen dat het lezen van een boek erg goed is voor je gezondheid. Lees onderstaand artikel en ontdek verschillende redenen waarom het lezen van een boek zo goed voor je is!

Beter inlevingsvermogen

Door het lezen van een boek zul je je op den duur beter kunnen inleven. Het lezen van verhalen uit een boek draagt dus bij aan je sociale ontwikkeling. Dit zorgt ervoor dat we beter contacten kunnen leggen. Je woordenschat en taalvaardigheid stijgt aanzienlijk. Dit is ook de reden waarom kleine kinderen worden aangespoord om zoveel mogelijk boeken te leven. In hun latere levensjaren zal dit voor hen namelijk alleen maar positief uitpakken.

Positieve instelling

Het lezen van een boek is een ontspannende bezigheid. Veel mensen lezen daarom in hun vrije tijd. Door veel leuke verhalen te lezen, zal de lezer in een positieve spiraal belanden. Hij/zij zal inzien hoe leuk de dingen in het leven zijn. Ook zal de lezer meer begrip krijgen voor andere situaties. Lezers zullen minder snel stress ervaren. Uit een onderzoek is gebleken dat lezen je stress tot wel 68% kan verminderen. Door op te gaan in een ander verhaal, kun je even je eigen alledaagse stress vergeten.

Lezen heeft een goede werking voor je hersenen

Lezen is erg goed voor je hersenen. Tijdens het lezen gebruik je een ander deel van je hersenen dan wanneer je bijvoorbeeld een film kijkt. Het lezen van een boek helpt je hersenen scherp te houden. Uit een onderzoek is zelfs gebleken dat lezen helpt om Alzheimer te voorkomen. Dit komt doordat je je hersenen continu bezig houdt.

Je wordt scherper

Het lezen van een boek maakt je scherper. In een boek komen veel details voor. Om de lijn van het verhaal te volgen, zul je dus continu je aandacht erbij moeten hebben. Als je je aandacht er niet bij hebt, zul je na een poos het verhaal niet meer snappen. Daarnaast helpt het lezen van een boek je te focussen op één ding.
Een boek lezen is dus erg gezond voor je! Op zoek naar de leukste christelijke boeken? Ontdek snel het aanbod van De Pelgrim

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *