Een GPS tracker is een middel waarmee je auto’s kunt volgen. In eerste instantie werd het alleen gebruikt door detectives en de politie. Dit kwam ook omdat het voor particulieren en bedrijven bijna niet te betalen was. Gelukkig is daar verandering in gekomen en is een GPS tracker voor iedereen toegankelijk geworden. Maar waarom zou je een GPS tracker gebruiken? Dat leggen we je uit.
 

Waar kun je een GPS tracker op toepassen?

Veel bedrijven bieden tegenwoordig een GPS tracker, waaronder Decos Cartracker. Het is namelijk een heel handig hulpmiddel geworden in meerdere bedrijfstakken. Niet alleen bedrijven, maar ook particulieren gebruiken steeds vaker een GPS systeem. Dit doen zij vooral voor het beveiligen van hun auto, boot of motor. Het wordt ook wel eens gebruikt voor kinderen, ouderen of hulpbehoevenden. Vooral bij mensen die last hebben van dementie en die niet meer weten hoe ze terug moeten komen. Een dergelijk systeem is dan erg handig. Doordat het systeem gekoppeld is met jouw mobiel, kun je op elk gewenst moment van de dag de locatie van diegene opvragen.
 

GPS trackers voor bedrijven

Ook bedrijven maken steeds meer gebruik van een tracker. Het gaat hier dan voornamelijk om bedrijven die over een wagenpark beschikken. Door een GPS tracker krijgen ze beter inzicht in waar hun bedrijfsauto’s zich bevinden. We noemen dit ook wel Fleet Management. Hierdoor kun je precies in de gaten houden wanneer een auto een onderhoudsbeurt moet krijgen of wanneer de olie ververst moet worden. Daarnaast geeft het ook de mogelijkheid om je planning en administratie op af te stellen. Een GPS tracker met kilometerregistratie is namelijk erg handig. Handmatig de kilometerstanden doorvoeren is dan verleden tijd. Dit wordt allemaal digitaal gedaan en dat scheelt gigantisch veel tijd voor de administratie. Ook voor de planning is het erg handig. Mocht er een spoedklus tussendoor komen, dan zie je direct welke werknemer het dichtst bij is en wie er het makkelijkst die klus tussendoor kan doen. Tot slot geeft het systeem ook inzicht in het rijgedrag van mensen. Je kunt dus precies zien wie er zuinig rijden en wie niet. Door daar op te letten, kun je veel geld besparen op brandstofkosten.
 

Koppeling met mobiel

Nog een groot voordeel van een GPS tracker is dat je het ook kunt koppelen met je mobiele telefoon en tablet. Ook als je niet thuis bent of op kantoor bent, heb je inzicht in je wagenpark. Mocht er zich een probleem voordoen, dan heb je binnen no-time inzicht in de statistieken en locaties. Je kunt het ook zo instellen dat je een sms’je krijgt met daarin de locaties van de vervoersmiddelen.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *