Het is u misschien al opgevallen, de advertenties in het internet van bijvoorbeeld Hostgator, voor 1 cent uw eigen website en alles super eenvoudig et cetera. Wat hier de bedoeling is, is u aan een hosting contract te helpen. In uw hosting zit een programma waarmee men inderdaad zelf vrij eenvoudig een website kan maken, maar dat is niet het type website waarmee u als zichzelf respecterend bedrijf voor de dag kunt komen anno 2015.
Een CMS website laten maken of zelf maken
Wat u op zijn minst nodig heeft is een website die op een vakkundige manier met HTML5 gemaakt is (niet te betalen en erg lastig om zelf te bouwen) of een website met een goed CMS systeem zoals bijvoorbeeld WordPress met een professioneel Theme. Het installeren van WordPress op een goede server gaat iedereen lukken, dat is stap 1, daar gaat alles nog goed. De volgende stap zou zijn een goed Theme aanschaffen (kosten zijn rond de 50 euro), maar hier beginnen de problemen vrees ik. Een ervaren website bouwer kan zo’n Theme in een uur tijd installeren en wel precies zoals de demo van het Theme online staat, maar een onervaren persoon is hier op zijn minst 3 a 4 uur mee bezig en het kan goed zijn dat u er helemaal nooit uit gaat komen.
Ik ben zelf een professionele webdesigner bij Webstick.nl en weet als geen ander hoeveel klanten die een website lieten maken in staat zijn op een foutloze manier hier extra informatie aan toe kunnen voegen, de website kunnen optimaliseren op keywords en laadtijd, het CMS – Theme – en plugins kunnen upgraden als het daar tijd voor is et cetera. Het antwoord hierop is, ik ken maar 2. Artikelen schrijven en op keywords optimaliseren gaat nog lukken maar afbeeldingen toevoegen op een professionele manier is al iets waar 95% in faalt.
Een website laten maken door een specialist
Als u dus zelf uw website gaat maken bent u hier misschien wel 3 weken mee bezig en in de loop van het proces studeert u van alles en nog wat om het tot een goed einde te brengen. In deze 3 weken had u waarschijnlijk veel meer geld kunnen verdienen met een bezigheid waar u voor gestudeerd heeft dan de website u gaat kosten als u deze door specialisten zou laten ontwikkelen. Daar komt nog bij, hoe zeer u ook uw best doet het resultaat zal nooit hetzelfde worden als de website die een professionele bouwer voor u online gezet zou hebben.
De klant die wel zijn eigen website kan bouwen
Ik heb dus 2 klanten die heel bedreven zijn, maar nog altijd een hoop aan mij overlaten zoals het upgraden van de websites, het werken met geavanceerde plugins wat een studie op zich is vaak, het corrigeren van Crawl Errors en deze omleiden naar bestaande URL’s via .htaccess en in Google Webmaster Tools deze errors oplossen en opnieuw indienen.
Als u ondanks mijn advies toch zelf uw website gaat maken
Ik geef u wat snelle tips om het project een slagingskans te geven:

 • Koop ergens een hosting, zorg dat deze hosting Linux based is, en een Cpanel heeft
 • Werk met het CMS systeem WordPress
 • Koop een professioneel Theme op Themeforrest.net
 • Kies een Theme uit wat goed verkoopt en veel sterren heeft
 • Installeer de demo versie, de handleiding zal u uitleggen hoe
 • Houdt het simpel en vervang de onderdelen in de demo door die van u
 • Installeer de plugin “WP fastest Cache” voor de laadtijd van uw site
 • Vink de bovenste 4 hokjes aan, en de onderste 2
 • Optimaliseer al uw afbeeldingen met het programma “Riot” voor Windows tot 80% (JPG)
 • Als u iets niet snapt, Google op uw probleem, Google “weet” alles
 • Goede Themes hebben Support, gebruik het als u in de problemen zit, zij helpen u

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *