Een goede beschoeiing is belangrijk wanneer men de waterkanten goed wilt behouden. Om verschillende redenen is het belangrijk om goede constructie maken, voornamelijk voor de natuur. In dit artikel zullen we hier ook wat meer op inzoomen. Ook zullen we behandelen waarom het verstandig is om in een goede constructie te investeren en waarom je duurzaam hout hier voor moet gebruiken.
 

Een goede beschoeiing is van belang voor de natuur

Van buitenaf zie je het niet zo, maar een goede constructie is belangrijk voor de natuur. Doordat het water continue tegen de zijkanten van het land aankomt, wordt dit erg nat en zacht. Dit zorgt er voor dat wanneer bijvoorbeeld een persoon of een koe op de kant staat, dan kan de grond weg zakken en degene in het water belanden. Dit is natuurlijk verre van veilig. Daarnaast is de waterkant ook van belang voor de fauna. Veel dieren gebruiken de waterkant als broedplaats of om eten te zoeken. Het is dan beter dat het geheel op zijn plaats blijft.
 

De beschoeiing van duurzaam hout maken

Tegenwoordig is het natuurlijk een feit dat de ontbossing steeds sneller gaat. Er worden steeds meer bomen gekapt en dat is erg slecht voor het milieu. Daarbij wordt heel veel van dit gekapte hout gebruikt in van alles en nog wat. Soms wordt het zelfs verspild. Daarom is het van belang dat wanneer je een beschoeiing gaat maken, dat je dit doet van duurzaam hout. Dit duurzame hout is natuurlijk net zo sterk als hout van het zelfde soort, dat niet op een duurzame manier is gekapt. Echter is het wel zo dat dit een stuk beter is voor het milieu. Gelukkig is het ook gemakkelijk te herkennen. Er zijn namelijk verschillende instanties die toezicht houden op de duurzame houtwinning. Deze geven dan ook een keurmerk aan duurzaam hout

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *