Een BHV cursus is tegenwoordig verplicht te volgen voor minimaal één werknemer per werkgever. BHV staat voor Bedrijfs Hulp Verlening. Het is belangrijk minimaal één BHV’er te hebben om op de juiste manier te handelen bij een ongeval, brand of bij ontruiming van het gebouw. Dit leert de BHV’er allemaal tijdens de cursus.

Toeval altijd mogelijk

Het is elk moment van de dag mogelijk dat er binnen het gebouw iets gebeurd, waarvoor BHV hulpverlening vereist is. BHV’ers kunnen er voor zorgen dat er snel en efficiënt gehandeld kan worden, zodat de juiste hulp geboden kan worden tot de hulpdiensten als politie, brandweer, ziekenwagen etc. er zijn. Bij grotere bedrijven met meerdere afdelingen is het verstandig om per afdeling een BHV’er te hebben. Zeker in hogere risico sectoren als industrie etc.

Jaarlijkse herhaling

De BHV cursus moet jaarlijks herhaald worden. Om de werknemers te stimuleren wordt er vaak een vergoeding gegeven voor zijn extra inzet, dit werkt stimulerend op de werknemer. Het is belangrijk de cursus jaarlijks te herhalen, omdat het geen praktijkgerichte handelingen zijn die je dagelijks moet uitvoeren. En wanneer het wel nodig geacht wordt, is het belangrijk dat het op de juiste manieren uitgevoerd wordt.

BHV cursus

Tijdens de cursus leert de BHV’er hoe een kleine brand geblust dient te worden, hoe een gebouw op de efficiëntste manier ontruimd kan worden, hoe hij levensreddende handelingen moet uitoefenen en de beste communicatie wijze tijdens bedrijfsongevallen, brand of andere bijzonderheden. De cursus begint normaliter met theorie die daarna in de praktijk wordt behandeld. De meeste nadruk ligt op de praktijk, omdat dit het belangrijkste is voor de BHV´er. Deelnemers die de cursus met voldoende afronden krijgen een certificaat. De certificaat is één jaar geldig. Het termijn van één jaar is bepaald doordat de kennis en de handelingen up to date moeten blijven.
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *