Een CV ketel heb je nodig in je huis. Toch bestaan er veel verschillende soorten en maten. Het is niet zomaar een aankoop, meestal is de aankoop van een CV ketel een behoorlijke investering. Verdiep je van te voren dus goed in de verschillende opties.

De werking van een CV ketel

Het is goed om allereerste te weten hoe een verwarmingsketel werkt. De CV ketel is aangesloten op een gasleiding en een waterleiding. Het water wordt door middel van het gas verwarmd. Dit wordt vervolgens door buizen door de woning naar de radiatoren gepompt. De temperatuur wordt ingesteld via de centrale verwarming. De stoffen die vrijkomen worden vervolgens weer afgevoerd.

Welke functies moet je nieuwe CV ketel hebben?

Het is goed om je van tevoren te bedenken welke eisen je stelt aan je nieuwe CV ketel. Wanneer je weet welke kenmerken je nieuwe apparaat moet hebben, kun je gemakkelijker inschatten in welke prijsklasse het apparaat zit. Zo weet je gelijk welke CV ketel het beste aansluit op je budget. Kijk hierbij voornamelijk naar het vermogen en naar het gaskeur kenmerk.

De verschillende soorten CV ketel

Er zijn veel verschillende soorten CV ketels. Je kunt namelijk kiezen voor een open of een gesloten CV ketel. De keuze hiervoor hangt af van de ruimte waarin de ketel geplaatst is. Tegenwoordig zijn de meeste CV ketels gesloten. De solo-ketel vervult maar één taak. De taak die deze ketel vervult is het verwarmen van water voor de centrale verwarming. De combi-ketel vervult al je wensen op het gebied van warm water. Van alle aspecten in het huis verzorgt deze ketel het warme water. De rendementketel is zuiniger dan de andere ketels. Hoe meer de temperatuur uit de waterdamp wordt hergebruikt, hoe hoger het rendement is.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *