Herken je het gevoel dat je moe bent, maar niet in slaap kunt komen? Heb je ook vaak moeite om uit te bed komen en dat je overdag alsmaar blijft gapen. Je bent niet de enige! Slaapproblemen, veel mensen hebben er continue last van. Verschillende factoren spelen hierbij een rol. Hoe kun je dit nu voorkomen? Lees dan snel verder!

Chronisch slaap te kort

Een gemiddeld persoon slaapt ongeveer één derde van zijn leven. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend, omdat veel mensen leiden aan een chronisch slaap te kort. Uit onderzoek is gebleken dat een nachtrust van ongeveer 7 uur voldoende moet zijn voor je lichaam en geest om te herstellen. Daarentegen denken veel mensen dat een nachtrust 8 uur dient te duren. Dit is echter niet het geval.

Slaapadviezen

Het is belangrijk dat je zorgt voor regelmaat. Ga daarom iedere dag op dezelfde tijd naar- en uit bed. Verder is het van belang om regelmatig te bewegen. Doe dit bij voorkeur ‘s avonds of laat in de middag. Een veelvoorkomend probleem is dat mensen met honger naar bed gaan, omdat ze denken dat je na 9 uur niks meer mag eten of drinken. Maar je moet juist niet met honger naar bed gaan. Neem daarom, indien nodig, een lichte maaltijd voordat je gaat slapen. Een ander advies is dat je nicotine, cafeïne en alcohol moet vermijden. Dit verstoort namelijk de kwaliteit van je slaap. Verder is het raadzaam om je tablet of smartphone in bed weg te leggen. Het blauwe licht van een smartphone of tablet verstoort namelijk het slaapproces.

Comfort

Om slaapproblemen te voorkomen begin je met de aanschaf van een goed matras. Maar wat is een goed matras? Uit onderzoek is gebleken dat een comfortabel matras stevig genoeg moet zijn om je gewicht goed te verdelen, maar tegelijkertijd zacht genoeg om je doorbloeding goed te laten doorstromen. Kies daarom niet zomaar het eerste matras uit. Ga daarom altijd ‘proef liggen’ en test het desbetreffende matras uit. Blijf hier minstens 10 minuten op liggen, zodat je verschillende slaaphoudingen kunt uittesten. De Been slaapadviseurs geeft hierbij advies op maat. Hier kun je namelijk de matrassen uitproberen, zodat je uiteindelijk zelf kunt bepalen wat voor jou het ideale matras is.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *