Hoeveel namen kun jij verzinnen voor een klein simpel type verpakkingsmateriaal dat snel en op een makkelijke manier elektriciteitskabel aan elkaar bevestigt? Ik vond er zeven: kabelbinder, colsonbandje, sjorbandje, bundelbandje, bindbandje, ladderstrip en trekbandje. We hebben het hier allemaal over hetzelfde product: kabelbinders.
Thomas and Betts was het eerste bedrijf die met deze kabelbandjes op de markt kwam in de jaren vijftig. Maar ook de fabrikant Colson is er zo beroemd mee geworden dat zijn achternaam een soort handelsmerk werd.
Kabelbandjes zijn verkrijgbaar in twee soorten:
–      Naturel (meestal gebruikt voor kabels die in huis worden gebruikt, omdat deze variant gevoeliger is voor UV-stralen) en
–      Zwart (deze variant is bestand tegen oliën, vetten, zout en verdunde zuren en kunnen daardoor gebruikt worden voor talrijke toepassingen).
Zodra het spitse uiteinde eenmaal in het gat aan de andere zijde is gestoken en de eerste ribbel is gepasseerd, kan het niet meer worden teruggetrokken. Zo ontstaat een lus die alleen nog strakker kan worden getrokken. Op deze manier kun je kabels bij elkaar houden.
Tyraps (de Engelse benaming voor kabelbinders) worden ook gebruikt als een alternatief voor handboeien. Dit wordt slechts gebruikt in geval van nood, omdat tyraps gevaarlijk kunnen zijn. Als de bandjes iets te strak worden aangetrokken kunnen ze de bloedsomloop van desbetreffende persoon blokkeren.
Tyraps kunnen ook gebruikt worden in korsetten als een alternatief voor de baleinen. Dit is een goede, alternatieve oplossing en ze zijn makkelijk te verwerken (makkelijk te los te knippen, geven een lichte versteviging en je kunt de stof er direct overheen naaien).
Het maakt niet uit waar u kabelbinders voor gebruikt, bij Waltox Importgroothandel

kabelbinders
Kunststof kabelbinders

kunt u altijd terecht om uw voorraad aan te vullen. Ook kabelbinders hebben zij uit voorraad leverbaar. U kunt deze online bestellen via hun website. Snel, eenvoudig en makkelijk.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *