De aanschaf van zonnepanelen kan meerdere voordelen bieden. Zo zijn de prijzen hiervan in de afgelopen jaren sterk afgenomen. Waar zonnepanelen vroeger nog praktisch onbetaalbaar waren, kunnen tegenwoordig steeds meer mensen deze op hun dak laten plaatsen.

Besparen op uw energierekening

Het grootste voordeel van zonnepanelen is voor veel mensen de besparing die ermee opgeleverd wordt. De kosten voor elektriciteit maken over het algemeen een groot deel uit van onze maandelijkse vaste lasten. Met zonnepanelen worden deze verlaagd of zelfs helemaal uitgewist. Daardoor kan er per jaar heel veel geld bespaard worden en kunnen de zonnepanelen binnen tien jaar al terug verdiend worden. Een ander voordeel is dat zonnepanelen minder afhankelijk zijn van eventueel stijgende energieprijzen die in de toekomst voor zouden kunnen komen.
Duurzaamheid
Een ander voordeel is het feit dat zonnepanelen goed zijn voor het milieu. Omdat ze schone energie produceren is er nauwelijks sprake van uitstoot van CO2. De CO2 uitstoot van zonnepanelen is gemiddeld 10 tot 30 keer zo laag in vergelijking met gas of kolen.
Lange levensduur
Zonnepanelen zien er wel kwetsbaar uit, dit zijn ze niet. Dit is onder andere te wijten aan de langelevensduur; ze gaan tegenwoordig vaak wel 25 jaar mee. Dit komt onder andere door het feit dat de zonnepanelen geen bewegende onderdelen bevatten, waardoor er veel minder sprake zal zijn van slijtage. Zonnepanelen zijn door hun lange levensduur een aantrekkelijke investering. Ook hebben ze nauwelijks onderhoud nodig waardoor ze in gebruik ook relatief goedkoop zijn.
Stijging van de woningwaarde
Tenslotte zorgen zonnepanelen voor een stijging van de waarde van de woning. Ze zorgen namelijk voor een duurzamere woning en dit type woningen zijn aantrekkelijker voor eventuele kopers, omdat zij hierdoor lagere woonlasten zullen hebben. Mochten kopers geen belangstelling tonen voor de zonnepanelen, is het mogelijk deze panelen mee te verhuizen naar een nieuwe woning.
Bij Fonteyn worden zonnepanelen voor scherpe prijzen en zekerheden aangeboden. Zo zult u de eerste tien jaar een vermogensgarantie krijgen van 90%, en tot vijfentwintig jaar een vermogensgarantie van 80%. Kijk voor meer informatie op Zonnepanelen.

 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *