Een drone met camera. Tot een aantal jaar geleden onbereikbaar en ondenkbaar voor de gemiddelde Nederlander. Wie een drone een aantal jaren geleden zag overvliegen vroeg zich waarschijnlijk af wat het was. Een invasie, een klein uitgevallen vliegtuig? Maar weinig mensen konden het juiste antwoord vertellen: het is een drone! En vaak ging het nog om een drone met camera ook. Juist deze zijn uitermate effectief en goed inzetbaar voor de meeste evenementen!

Wanneer zet ik een drone in?

Drones kun je gebruiken voor de meest uiteenlopende doelen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld het van bovenaf filmen van je eigen huis!  Deze particuliere doeleinden zijn natuurlijk leuk net zoals het filmen van je spelende kinderen, je eigen achtertuin of dat leuke stukje bos in de buurt. Drones zijn vaak prima te betalen en de kwaliteit die hierbij hoort is ook voor bovenstaande doeleinden in veel gevallen voldoende. Toch wil je als professionele fotograaf, cameraman of regisseur vaak een stap hoger gaan. Hiervoor komt vaak ook een ander kostenplaatje om de hoek kijken. Dat wil echter niet zeggen dat het te duur is of niet rendabel. Al sinds het begin van de drone zijn ze ontzettend populair onder bijvoorbeeld festivalorganisatoren, sportevenementen of beurzen in de buitenlucht. Ook het in beeld brengen van nieuwbouwprojecten, themaparken of andere grotere bedrijfskavels is een veel gevraagde dienst.

Voor- en nadelen van een camera aan je drone

Er zijn voldoende redenen te bedenken voor een drone met de mogelijkheid tot een camerabevestiging. Het voegt namelijk een superleuke gebruikerservaring toe. Vliegen alleen is al leuk en stunten. Wanneer je dit kan combineren met beelden van prachtige stukken natuur of voor jou goede herinneringen dan is het vliegen je nog een stuk meer waard. Daarnaast kun je de ervaring welke je hebt met je drone delen met vrienden bekenden of zelfs onbekenden. Upload je video op Youtube en zie de kracht van een populair online kanaal.
Het grootste nadeel van een drone met camera is het stroomverbruik. De vliegtijd van een drone is vaak al beperkt doordat een accu nu eenmaal zwaar weegt in verhouding. De stroom die je camera verbruikt zal dan ook ten koste gaan van de tijd welke je met vliegen hebt.  Wanneer je daar meer informatie over wilt dan kan je hiervoor ten rade gaan bij een specialist. In Nederland is dit bijvoorbeeld koopjedrone.nl. Geselecteerde aanbieders of webshops met een keurmerk bieden vaak meer betrouwbaarheid en kunnen goede garanties en service  leveren na de verkoop.
 
 
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *