Je kunt een standaard houten schutting in je tuin zetten om je tuin af te schermen, maar je kunt er ook voor kiezen om een bamboe schutting aan te schaffen. Investeer je in een bamboe schutting, dan profiteer je van diverse aantrekkelijke voordelen. Welke pluspunten deze schutting heeft, lees je op deze pagina.

Bamboe is erg hard en dus stevig

Bamboe is een hele harde materiaalsoort, die op het gebied van hardheid te vergelijken is met eikenhout. Omdat het materiaal zo hard is, is een schutting van bamboe erg stevig. Een schutting van deze materiaalsoort gaat niet zomaar kapot en kan daarom wel jaren mee. Investeer je in een schutting van bamboe, dan weet je zeker dat je vele jaren plezier hebt van deze eenmalige investering in erfafscheiding.

Bamboe zet nauwelijks uit en krimpt niet

Schuttingen worden over het algemeen gemaakt van houtsoorten die minder krimpen en ook niet zo gemakkelijk uitzetten, maar toch kan dit altijd gebeuren bij een houten schutting. Een schutting van bamboe is hier minder gevoelig voor: bamboe zet van nature nauwelijks uit en kan niet krimpen. Hierdoor blijft de schutting jaren hetzelfde, ook als de schutting veel in aanraking is gekomen met regen, sneeuw en hagel.

Bamboe heeft een bijzondere uitstraling

Tot slot heeft een bamboe schutting een bijzondere uitstraling, in tegenstelling tot een houten schutting die er vaak wat ‘gewoontjes’ uit ziet. Zeker als je een beetje een Oosters sfeertje hebt in de tuin, past de bamboe schutting hier erg goed bij. Ook als je wil dat jouw tuin een bepaalde soort rust en ontspanning uitstraalt, past de authentiek ogende schutting van bamboe prima bij de omgeving. Een schutting van bamboe valt in ieder geval meer op dan een schutting van hout, dat is zeker.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *