Barcelona is een populaire bestemming voor een stedentrip. Met Ryanair of Transavia wordt het vliegen naar Spanje steeds goedkoper. Deze maatschappijen maken echter meestal geen gebruik van het vliegveld van Barcelona, maar van het kleinere vliegveld van Girona. Vanaf het vliegveld Girona naar Barcelona reist u eenvoudig per bus of taxi.

Vliegveld Girona naar Barcelona – Taxi

Het vliegveld Girona ligt om ruim 90 kilometer van het centrum van Barcelona. Ondanks dat een taxi in Spanje goedkoper is als in Nederland, is een rit naar Barcelona erg prijzig. U moet rekenen op zeker 140 euro van- of naar het vliegveld. Bovendien moet er wanneer u veel bagage heeft een toeslag betaald worden. De rit per taxi duurt ongeveer anderhalf uur.

Vliegveld Girona naar Barcelona – Bus

Het vliegveld van Girona heeft geen treinstation. Hierdoor is de bus het enige alternatief voor de dure taxi. Busmaatschappij Segalés onderhoudt regelmatige busdiensten tussen het centrum van Barcelona en het vliegveld. De bussen zijn comfortabel, en de meeste hebben zelfs gratis wifi aan boord. Naast Barcelona zijn er ook busdiensten naar andere plaatsen in de regio. Let er dus goed op dat u de juiste bus neemt. Buslijn 604 rijdt heen- en weer tussen het vliegveld en het station van Barcelona. U bent het voordeligste uit door een retourtje te kopen, dit kost u € 25,= per persoon.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *