Vis kweken is een serieuze bezigheid, het vergt kennis, de juiste materialen en geduld. Het is ook een hele leuke hobby, wel eentje waarbij je, tijdens het paringsritueel, afzetten of het opengaan van de eitjes niet aan je onkundige buurvrouw kan vragen of zij de vissen ‘even’ eten wilt geven. Voor het gewenste resultaat zal je dus soms wat eerder of later op vakantie moeten gaan. Uiteindelijk zal je geduld en je werk lonen want je hebt de natuur een handje geholpen en een aquarium vol guppy’s die opgroeien tot volwassen vissen.

Selectie

Zorg ervoor dat je de mannetjes en een vrouwtjes vissen bij voorkeur bij verschillende winkels koopt. Daarmee verklein je de kans dat je een broer en zus laat paren en zo verklein je dus ook de kans op inteelt. Kies altijd de mooiste vissen uit en voorkom daarmee afwijkingen, die zich bijvoorbeeld uitten in eitjes die niet uitkomen of guppy’s die, voordat ze volwassen zijn, doodgaan.
 

Eitjes en guppy’s veilig stellen

Een kweekbakje voor aquarium is nodig om de eitjes te laten groeien en uitkomen zonder dat er andere vissen bij kunnen die ze op willen eten. Het water van aquarium stroomt in en uit het kweekbakje dat je in je aquarium bevestigd hebt. Door deze stroming krijgt ook dit water voldoende zuurstof dat de eitjes en de guppy’s nodig hebben. Het enige dat je dus nodig hebt, naast je aquarium is dus een kweekbakje voor jouw aquarium/ mini vissenkwekerij.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *