Alle reizigers die gebruik willen maken van de Zwitserse snelwegen zijn verplicht om een jaarlijkse vignet aan te schaffen. Vignettes kunnen worden aangeschaft in Zwitserland en aangrenzende landen bij benzinestations en andere aangegeven punten. In Nederland kunt u een vignet Zwitserland 2017 ook bestellen via het internet.
Het gebruik van de Zwitserse snelwegen zonder een geldig vignet wordt gezien als een overtreding van de wet en kan worden bestraft met een boete van €165,- of meer. Daarnaast wordt u verplicht ter plekke een vignet aan te schaffen. Zwaardere voertuigen betalen een op afstand gebaseerd belastingtarief op alle Zwitserse snelwegen.
Heeft u een vignet nodig?
U heeft enkel een vignet nodig voor het gebruik van de Zwitserse snelwegen. Als u deze vermijdt hoeft u dus geen vignet aan te schaffen. Wanneer u in Zwitserland een auto huurt heeft deze al een vignet en hoeft u dus niet zelf ook nog een vignet aan te schaffen. Voor het gebruik van de snelweg middels moto, aanhanger of caravan is ook een vignet nodig.
Hoe werkt het?
U koopt het vignet en brengt deze volgens de bijgeleverde instructies aan op de binnenkant van uw voorruit. Het is belangrijk dat u dit doet voordat u de Zwitserse grens overgaat, zodat u de grens kunt oversteken in de snellere rijstrook. Wanneer het vignet los ligt is deze niet geldig en riskeert u een boete. Het vignet dat u aanschaft is precies één kalenderjaar geldig. Het kan 14 maanden worden gebruikt, vanaf 1 december van het voorgaande jaar tot en met 31 januari van het volgende jaar.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *