Evenementen zijn booming, door de grote en diepe penetratie van het internet wordt het steeds makkelijk om jouw evenement te promoten en gasten uit te nodigen. Bijna iedereen, specialist of niet, krijgt te maken met het organiseren van een evenement. Alle succesvolle evenementen hebben iets met elkaar. Ze zijn allemaal goed voorbereid en er zijn bij alle evenementen goede afspraken gemaakt met de evenementenlocatie. In deze blog vertel ik je waar je allemaal op moet letten bij het organiseren van een evenement.

Apparatuur

Afhankelijk van het type evenement dat je gaat organiseren heb je waarschijnlijk wat apparatuur nodig, hierbij kun je denken aan een beamer, een lightbox of geluidsapparatuur. Maak met de evenementen locatie goede afspraken over welke apparatuur je kostenloos mag gebruiken en voor welke apparatuur extra kosten worden gerekend. Zo kom je nooit voor verassingen te staan.

Uitloop

De meeste zalen worden verhuurd op basis van tijdsvakken, meestal in de vorm van 4, 8 of 12 uur. Hoe strak de planning van je evenement ook is, uitloop kan altijd voorkomen. Maak met de locatie van je evenement goede afspraken wanneer dit gebeurd. Worden er bijvoorbeeld extra kosten gerekend? Is het uberhaupt mogelijk of is er op de dag van je evenement een drukke bezetting?

Uitnodigingen

Zorg dat je voldoende mensen uitnodigt en dat je je gasten bovendien op tijd uitnodigt. Niets is zo vervelend als een verlate uitnodiging ontvangen. Stuur in de weken naar aanloop van je evenement een aantal mailtjes met de dingen die de gasten mee moeten nemen, de voorbereidingen die ze kunnen treffen en een aantal andere herinneringen.

Geniet van je evenement

Hoe goed de afspraken die je maakt ook zijn er kunnen altijd dingen niet helemaal goed verlopen. Maak je op de dag van je evenement niet te druk om dingen die niet helemaal goed gaan. Wanneer je op de dag van je evenement niet straalt heeft dit invloed op het hele evenement en je gasten. Zorg dus dat je het naar je zin hebt!

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *