Bedrijven hebben veel baat bij voldoende verlichting van het bedrijfsgebouw. Hiermee wordt er extra sfeer gecreëerd in en om het gebouw. Vooral als er rondom het gebouw een tuin staat werkt het extra sfeervol om de juiste verlichting te plaatsen. Maar het is niet alleen sfeervol, het werkt ook zeer functioneel. Er zijn verschillende voordelen te noemen voor het plaatsen van goede terreinverlichting.

Sfeer

Met de juiste belichting worden gebouwen op een aantrekkelijke manier belicht, zodat er een aangename sfeer ontstaat. Het effect van licht op mensen is wetenschappelijk onderzocht. Mensen die de oprijlaan naderen kunnen bij een verlicht pad gelijk een impressie krijgen van het bedrijf dat ze naderen. Vaak geeft de juiste verlichting ook een vertrouwelijk gevoel als mensen het bedrijventerrein oprijden.

Veiligheid

Ook geeft de juiste manier van verlichting een gevoel van veiligheid. Terreinverlichting is nodig vanwege de extra veiligheid die het creëert. Het maakt alle duistere hoeken op het terrein zichtbaar. Dit werkt vooral goed met LED verlichting. LED verlichting heeft door de jaren heen flink wat verbeteringen meegekregen. In het verleden werd LED verlichting ervaren als oogverblindend, maar door de ontwikkelingen is deze techniek de traditionele natrium en kwiklampen voorbij gegaan. Daarnaast hoeft de verlichting op het terrein niet altijd aan te staan. Door sensoren te plaatsen in de terreinverlichting kunnen de lampen aanspringen wanneer er beweging wordt gedetecteerd.

Zichtbaarheid

Maak het bedrijfspand zichtbaar voor voorbijgangers. Mocht het bedrijfspand langs een drukke weg staan, dan is dat helemaal belangrijk voor de vindbaarheid en zichtbaarheid. Voorbijgangers kunnen het bedrijfspand in de toekomst gebruiken als herkenningspunt wanneer ze een route aan iemand uit willen leggen. Wellicht hebben ondernemers dit bedrijfspand ook waargenomen en kunnen hier samenwerkingen uit ontstaan.

Groene oplossing

Het is al lang bewezen dat LED verlichting duurzamer is dan de traditionele lampen. Zo gaan LED lampen veel langer mee, deze lampen gaan met gemak 40.000 branduren mee.Dit komt er op neer dat ze zeker 10 jaar mee kunnen gaan. Ook ligt het rendement van deze lampen een stuk hoger, omdat ze veel meer energie omzetten in licht dan de traditionele verlichting. Het rendement ligt vaak tussen de 60% en 70% en in sommige gevallen zelfs hoger. Dit ligt aan de mate van de lichtsterkte. Daarnaast is een goede afstemming van terreinverlichting ook noodzakelijk om geld te besparen. Zo kunnen bepaalde plekken op het terrein worden verlicht met sensoren.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *