Een gezinnetje stichten is natuurlijk heel bijzonder en leuk. Echter kunnen er soms wat problemen om de hoek komen kijken. Als je kind bijvoorbeeld een verstandelijke beperking of andere beperking heeft, heb je soms wat hulp nodig bij de opvoeding. Ook als je kind te maken heeft met een ontwikkelingsachterstand of een psychiatrisch probleem, kan een beetje ondersteuning erg welkom zijn. Bijvoorbeeld bij Prisma zijn er veel verschillende vormen van gezinsbegeleiding. Hieronder staan enkele voorbeelden maar kijk vooral eens op de site van Prisma voor meer informatie over gezinsbegeleiding. Deze begeleiding, behandeling of ondersteuning wordt altijd op maat geleverd, in overleg met het gezin. Er kan worden gekozen voor kortdurende of langdurige behandeling of ondersteuning. Ook kan de behandeling intensief zijn of juist licht. Het is maar net waar de thuissituatie behoefte aan heeft.

Multi Systeem Therapie

Als jouw kind tussen 12 en 18 jaar problemen ondervindt en ernstig antisociaal gedrag gaat vertonen, kan multi systeem therapie erg fijn zijn. Dit zorgt er namelijk voor dat zowel de problemen van je kind worden opgelost, als dat het gezin beter kan functioneren. Als er een kind problemen heeft, werkt dit namelijk vaak door op de rest van het gezin. En broertjes en zusjes moeten natuurlijk fijn kunnen opgroeien. Verder wordt er met multi systeem therapie vaak een uithuisplaatsing voorkomen. Dit kan een grote impact hebben op het gezin en daarom is het goed als dit voorkomen kan worden.

Orthopedagogische dagcentra

Het kan zijn dat je als kind niet naar een reguliere school kunt als gevolg van een ontwikkelingsachterstand of een beperking. Hiervoor zijn er orthopedagogische dagcentra waar er in groepsverband diagnostiek en dagbehandeling wordt gegeven aan kinderen tot 18 jaar.

Logeergezinnen

Er kan ook contact worden gelegd met logeergezinnen, pleeggezinnen, gastgezinnen of vakantiegezinnen. Hier kunnen kinderen met een verstandelijke beperking of een andere beperking verblijven. Hierbij is er keuze uit een korte of een langere periode, maar net wat gewenst is. Hierdoor kan het gezin van het kind even op adem komen.
 
Er zijn nog veel meer vormen van gezinsbehandeling bij Prisma, kijk dus vooral eens op de website voor meer informatie en alle mogelijkheden.
 
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *