Rijstijltrainingen laten je je rijstijl analyseren en indien nodig verbeteren. Je wordt zelf bewuster van je rijstijl en krijgt meer oog voor het energiezuinige rijden. Ontdek verschillende redenen om een rijstijltraining te volgen!

Veel ongevallen door onervarenheid

95% van de ongevallen komt door onervarenheid van de bestuurders. Wanneer je je rijbewijs hebt gehaald, betekent dit natuurlijk nog niet dat je het voertuig compleet onder controle hebt. Voor veel mensen is het autorijden automatisme. Dit is echter erg gevaarlijk! Hierdoor worden gevaarlijke situaties niet meer tijdig opgemerkt en krijgt men een slechter verkeersinzicht. Om deze redenen is het van belang om een rijstijltraining te volgen. Hierdoor zal je veel meer bewustwording krijgen tijdens het autorijden.

Het ‘nieuwe’ rijden

Het ‘nieuwe’ autorijden stimuleert bestuurders over te gaan op een energiezuinige rijstijl. Zo wordt er slimmer en efficiënter gereisd. Probeer de motor van tevoren goed op te warmen. Een koude motor verbruikt twee keer zoveel brandstof. Rijd zo laag mogelijk in de toeren, dit is veel energiezuiniger. Maak gebruik van de navigatie. Zo ga je recht op je doel af, zonder dat je hele routes omrijdt. Trek langzaam op. Probeer daarnaast ook rustig te rijden. Met hard rijden haal je helemaal niet zoveel tijd in als dat het lijkt. Daarnaast is rustig rijden ook veel beter voor het milieu. Laat je auto ook regelmatig nakijken.

Bijdrage aan een schoner milieu

Het BIS-plan is speciaal ontwikkeld voor de zakelijke rijder. Het draagt bij aan een schoner milieu. Door te rijden volgens het BIS-plan draag je bij aan het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Als bedrijf kun je er voor kiezen om een training te volgen zodat alle medewerkers volgens het BIS-plan gaan rijden. Je werknemers geven zo een goed ‘visitekaartje’ af van je bedrijf.

Betere rijstijl en minder schade

Kies jij ervoor om een rijstijltraining te volgen? Zo krijg je gegarandeerd een betere rijstijl. Je leert hoe je precies je voertuig onder controle moet houden. Zo ben je beter voorbereid op onverwachte situaties. Ook is je verkeersinzicht na het volgen van een rijstijltraining aanzienlijk groter. Je herkent tijdig gevaarlijke situaties en je weet als geen ander hoe je moet handelen in deze situaties. In de loop der jaren komen er telkens ook weer steeds meer nieuwe verkeersregels en verkeersborden bij.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *