Door de komst van vernieuwingen in technologie is het een logisch vervolg dat er een hoop aan nieuwe functies bijkomen. Brede functies in de ICT zijn er wel, maar met elke technologie komt er wel een specialisme bij. Dit komt door de vraag hiernaar. Door de complexiteit van computersystemen en netwerken en de koppeling van telefoons, internetbankieren en het opslaan van privacygevoelige gegevens in de cloud is het noodzakelijk om specialisten op het gebied van computer en netwerkbeveiliging te hebben. Beveiligen van computersystemen en internetverbindingen tegen hackers is cruciaal. Steeds vaker komen kwaadwillenden aan gevoelige informatie via het internet. Dit komt mede omdat er steeds meer in de cloud gewerkt wordt. En mensen zijn over het algemeen ook nonchalant met hun gegevens. Ze plaatsen alles online, maar gebruiken makkelijke wachtwoorden om hun gegevens af te schermen. En met een beetje pech gebruiken ze hetzelfde wachtwoord voor elke online dienst die ze gebruiken. Meerdere e-mailaccounts, privé en zakelijk, dropbox, en andere cloud diensten worden met hetzelfde wachtwoord ‘beveiligd’. Dit is natuurlijk alles behalve veilig.

Computersystemen, printers, beveiligingssystemen en mobiele apparaten worden allemaal aan elkaar gekoppeld om een netwerk te vormen. Door de complexiteit van deze netwerken kunnen hiermee ook problemen ontstaan. Netwerken moeten ingesteld en geconfigureerd worden zodat de koppelingen zonder problemen met elkaar werken. Zonder storingen. Hiervoor zijn netwerkspecialisten nodig. Netwerkbeheerders worden deze genoemd.

Dit zijn twee verschillende specialismen binnen de ICT. Al is de functie van netwerkbeheerder een wat bredere functie dan die van beveiligingsexpert natuurlijk. Maar feit blijft wel dat met de komst van nieuwe technologieën en systemen een verscheidenheid aan nieuwe functies ontstaat.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *