Waarschijnlijk gebruik je douchegel, shampoo en handzeep waar deze voor bedoeld zijn, maar kun je je lichaam bijvoorbeeld ook met handzeep wassen? Heeft de commercie men doen geloven dat er een strikte scheiding is tussen deze producten? In dit artikel lichten we de verschillen toe.
Haren wassen met douchegel?
Er zit niet veel verschil tussen shampoo en douchegel. In beide producten zit conserveermiddel, zeep en een middel dat helpt om de zeep te verspreiden. In shampoo zit echter vaak nog een middel wat ervoor zorgt dat je haar na het wassen makkelijker door te borstelen is. Dit middel is voor het lichaam niet nodig, maar het kan ook geen kwaad. Mocht je dus een keer geen douchegel bij de hand hebben maar wel shampoo, kun je dit gerust op je lichaam gebruiken. Andersom is het minder prettig, je haren wassen met douchegel gaat wat moeilijker. Douchegel schuimt minder waardoor de zeep minder goed verspreid wordt. Echter is het wel gewoon mogelijk, het kost alleen iets meer tijd.
Twee-in-één producten
Naast shampoo en douchegel bestaan er ook een hoop twee-in-één producten voor zowel het lichaam als het haar. Deze producten zijn vooral voor mannen bedoeld omdat zij graag snel klaar willen zijn in de douche. Ook voor ouderen is dit een uitkomst omdat zij vaak bang zijn in de douche omdat zij niet veilig kunnen douchen en daarom zo snel mogelijk klaar willen zijn.
Zijn deze producten dan shampoo? Waarschijnlijk zit er wat meer parfum in, wat bij douchegel sowieso al het geval is en zal het daarentegen wat meer schuimen.
Anti-roos shampoo
Sommige anti-roos shampoos lossen huidschilfers op, wat bij gebruik op het lichaam mogelijk tot irritaties kan leiden. Het is dus niet aan te raden om je lichaam hiermee te wassen en als je niks anders bij de hand hebt is het belangrijk om jezelf na het douchen met een crème in te smeren.
Haartypen
Het is dus mogelijk om je haren met douchegel te wassen, maar het is een stuk ingewikkelder dan je lichaam wassen met shampoo. Er zijn namelijk veel verschillende haartypen die allemaal een ander soort verzorging nodig hebben. Dit is dus alleen aan te raden als je echt geen andere keuze hebt.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *