Het kiezen van een geschikte vergaderruimte, die precies zo is ingericht dat deze bij de organisatie én bij de wensen van de medewerkers past, is soms best lastig. In dit artikel wordt een aantal ideeën met betrekking tot vergaderruimtes beschreven ter inspiratie.

Vergaderruimtes huren

Vergaderruimtes van grote bedrijven als Microsoft, Dropbox en Coolblue zijn vaak creatief ingericht. Maar ook steeds meer kleinere bedrijven pakken de vergaderruimte aan. Het inrichten van een op maat gemaakte vergaderruimte is natuurlijk niet goedkoop en soms is er ook niet voldoende ruimte in een bedrijf om meerdere vergaderruimtes te creëren. Kleine bedrijven zoeken daarom steeds vaker flexkantoren als Frame21 op. Daar kan een bedrijf een vergaderruimte huren. Dit kan een uitkomst zijn, omdat een bedrijf zelf geen ruimte hoeft in te richten. Dat bespaart tijd, geld en denkwerk!
Kiezen uit verschillende stijlen
Vaak bieden flexkantoren vergaderruimtes aan in verschillende stijlen. Kies je bijvoorbeeld voor een minimalistische stijl waarin alleen een paar stoelen en een vergadertafel staan en waar een paar peertjes aan het plafond hangen? Of kies je liever voor een rijk gevulde vergaderruimte waar warme kleuren en luxe materialen worden gebruikt? Het ligt er helemaal aan wat het bedrijf wil uitstralen. Er is in ieder geval genoeg keuze.

Interieurtrends 2017

Elk jaar zijn er weer interieurtrends op gebied van kantoorinrichting. Ook voor dit jaar zijn er weer een aantal leuke trends gespot die misschien wel op kantoren of in vergaderruimtes worden geïmplementeerd. Deze drie trends zijn de moeite waard om te onthouden:

  • Technologie integreren: de verwachting is dat er steeds meer werkplekken en ruimtes komen waar technologische snufjes in zitten. Denk bijvoorbeeld aan stopcontacten, die in vergadertafels of bureau’s zijn verwerkt. Technologie wordt steeds belangrijker.
  • Natuurlijke materialen: steeds meer worden elementen uit ‘de natuur’ in kantoorruimtes verwerkt. Groene planten bijvoorbeeld, worden steeds belangrijker in de werkomgeving. Het zorgt er voor dat er een gezondere werkomgeving ontstaat. In planten zit namelijk zuurstof. Ook hout, steen en leer zijn materialen die steeds vaker gebruikt worden in de inrichting van kantoren. Een kantoor met saaie niet-natuurlijke materialen verdwijnt langzamerhand bij de meeste bedrijven.
  • Meer ontspannen: naast hard werken is het ook belangrijk als medewerkers zich kunnen ontspannen. Sommige bedrijven richten daarom speciale ruimtes in waar men zich kan ontspannen. Denk hierbij aan een vergaderruimte waar een ballenbak in is gemaakt, zoals bij Coolblue. Of spelcomputers om in de pauze even met iets anders bezig te zijn dan met werken.

De juiste ruimte

In een vergaderruimte wordt vaak veel tijd doorgebracht. Hier ontstaan nieuwe ideeën, worden creatieve sessies gehouden en ontvangt een bedrijf haar klanten. Het is daarom belangrijk dat deze ruimte de identiteit van het bedrijf uitademt. Maar ook dat medewerkers zich goed voelen bij de sfeer die in de vergaderruimte heerst. Zij zullen hier heel wat uurtjes doorbrengen. Op gebied van interieurinrichting is eindeloos veel keuze. Met de inrichting van de vergaderruimte kun je daarom ook alle kanten op. Zorg ervoor dat het een unieke plek wordt waar mensen zich met plezier bevinden.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *