Waarom een ventilator?

Ons lichaam heeft een natuurlijk systeem om af te koelen. Door middel van transpiratievocht, wat verdampt koelt ons lichaam af als het te warm wordt. Dit is een proces wat dag en nacht doorgaat. In de zomer wanneer het warm is kunnen we dit proces een handje helpen met een ventilator. Hierdoor helpen we het veranderingsproces een handje, zodat ons lichaam minder hoeft te transpireren en we het eerder aangenaam hebben. Het principe van een ventilator is heel oud. In het oude China gebruikte men waaiers, om het verdampingsproces te bevorderen. In de volksmond wordt dit jezelf koelte toe waaien genoemd. Natuurlijk is de lucht die je je toe waait van dezelfde temperatuur als de omgevingslucht. Het verkoelende effect ontstaat door de verdamping van transpiratievocht. Dit is het grote verschil tussen de ventilator en een airco. Een ventilator verplaatst lucht, een airco koelt ook nog eens de lucht. Hierdoor neemt een airco veel meer energie dan een ventilator. Een ventilator is daardoor een energiezuinige oplossing om verkoeling te brengen.

Typen ventilatoren

Er zijn veel verschillende typen ventilatoren in de handel. Daarom is het belangrijk om eerst goed rond te kijken welk type het beste bij je past, voordat je er een koopt. Er zijn bijvoorbeeld tafel ventilators, statief of staande ventilators, vloer ventilator’s en kolom of toren ventilators. Alle types hebben hun eigen voor en nadelen, zoals makkelijk verplaatsen, praktisch opstellen, een stille werking. Daarnaast zijn er ook nog de befaamde plafondventilator’s. Dit zijn ventilators die permanent gemonteerd zijn. Je kunt deze ventilators zowel zomers gebruiken om te verkoelen, als winters, om de warme lucht boven in de ruimte weer naar beneden te blazen. Wees je er dus ervan bewust dat er veel type ventilatoren zijn, en bedenk van tevoren welke het beste bij je omstandigheden past, zodat je er maximaal plezier van hebt. Daarnaast zijn er de beroemde Dyson ventilatoren. Mooi, heel stil en daardoor een klasse apart.

Ventilators vergelijken, kiezen en kopen.

Door het grote aanbod van ventilatoren van verschillende merken en nog veel meer types, zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Vergelijken kan daarom lastig en tijdrovend zijn. Heb je eenmaal de juiste ventilator gevonden, dan is het zaak om een webshop te vinden waar je deze kunt kopen. Dit is vaak een tweede tweede obstakel op je pad naar verkoeling. Gelukkig is er de website ventilatorskopen.nl hier worden de beste ventilators vergeleken, zodat je eenvoudig de juiste keuze kunt maken. Vervolgens kun je jouw keuze direct bestellen bij een van de grote en betrouwbare webshops in Nederland. De ventilator wordt dan vaak de volgende dag al thuisbezorgd.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *