inbraakpreventieVeiligheids glasfolie is een folie welke over een normale ruit is aan te brengen. De folie is geheel transparant dus je kunt er zowel van binnen- als buiten gewoon doorheen kijken. De veiligheidsfolie heeft bijzondere kenmerken waar het de naam aan te danken heeft. Het biedt namelijk extra veiligheid.
 

Inbraakpreventie

Veiligheids glasfolie is een beschermlaag welke aan de buitenkant van de ruit wordt aangebracht. Wanneer een inbreker de ruit wilt inslaan, komt hij er snel achter dat er een folie is aangebracht welke het glas bij elkaar houdt. Hierdoor komt de inbreker dus niet eenvoudig binnen. Het zal veel tijd kosten om de ruit in zijn geheel te verwijderen en dat is precies wat een inbreker niet wilt.
 

Voorkom glasscherven

Deze inbraakwerende glasfolie voorkomt dat de woning vol komt te liggen met glasscherven tijdens een inbraakpoging. Naast een poging tot inbraak zijn er meer gevaren welke het glas doen breken. Denk bijvoorbeeld aan stormschade waaronder hagelstenen of takken die van bomen afwaaien. Ook in deze gevallen wordt het glas bij elkaar gehouden en ligt de woning niet voor glasscherven en splinters. Ideaal wanneer je huisdieren en/of kinderen hebt rondlopen.
 

Dubbele functie

De veiligheidsfolie heeft niet alleen een inbraakwerende werking maar houdt tegelijkertijd UV straling tegen.  Te veel blootgesteld worden aan UV straling is slecht en dat is algemeen bekend. Normaal glas laat UV straling grotendeels door en biedt dus geen bescherming. UV straling zorgt ook voor de verkleuring van meubilair binnen in huis. Ook hier helpt de veiligheidsfolie dus tegen.
 

Verschillende diktes

De veiligheids glasfolie is er in verschillende diktes. Zo heb je 2, 4, 7 en 12 mil. Eén mil is 0,0254mm. De folie is opgebouwd uit meerdere lagen van transparante Polyester. De 12 mil folie wordt toegepast om het glas te versterken bij explosie en terroristische aanslagen. Dit is tevens de dikste en sterkste folie. Ook de dunste folie van 2 mil zorgt ervoor dat glasscherven goed bij elkaar gehouden worden. Wil je een inbraak vertragen dan moet je een folie hebben die 4 mil of dikker is.
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *