Het begint met de spanning of je kaartjes kan bemachtigen, dan komt de discussie ‘hoe gaan we er heen’ en dan nog hoe bergen we al onze spullen veilig op. Kaartjes bemachtigen is natuurlijk een kwestie van er vroeg bij zijn en geluk hebben. Maar voor de rest hebben we een aantal tips bedacht die je kunnen helpen om veilig een festival door te komen.

Een auto huren of openbaarvervoer?

Vaak is het vervoer een probleem. Het openbaarvervoer kan natuurlijk altijd, maar dit kan behoorlijk wat tijd en geld kosten. Daarom kan het in sommige gevallen goedkoper en sneller zijn om met zijn alle een auto te huren. Een auto huren kan er namelijk voor zorgen dat jullie in totaal op een kleiner bedrag uitkomen wat je weer kunt gebruiken voor een paar drankjes! Let er wel op: een bob heeft niets op! Anders is het misschien toch veiliger om met het openbaarvervoer te gaan.

Welke spullen heb ik nodig?

Als je naar een festival gaat is het niet echt handig om een grote tas mee te nemen. Zoveel heb je namelijk ook niet nodig als je maar een dagje het festival bezoekt. Neem dus alleen de spullen mee die je echt nodig hebt zoals: telefoon, oplader, pasjes en eventueel een trui of een jas voor als het afkoelt. Niet op ieder festival zijn er kluisjes aanwezig. Als je wat meer spullen mee wilt nemen, check dit van de voren voordat je de hele dag met allemaal spullen moet lopen.

Waar zet ik mijn tent?

Als je met een groep naar een meerdaags festival gaat, is het handig om jullie tenten in een rondje te plaatsen. Op deze manier sluit je de ingang van de tenten iets af voor buitenstaanders. Ook heb je vanuit iedere tent zicht op de tenten van je vrienden omdat je een soort binnenplaats hebt gemaakt. Wat je ook kunt doen is een grote partytent huren of kopen. Zo lig je met zijn alle in de tent en is er meer zicht op de spullen van iedereen.

Waar laat ik mijn waardevolle spullen?

Waardevolle spullen moet je eigenlijk altijd thuis laten als je naar een festival gaat. Wil je ze toch meenemen, kijk van te voren of er kluisjes beschikbaar zijn. Is dit niet het geval en je besluit ze toch mee te nemen verspreid ze dan als je naar een meerdaags festival gaat. Stop iets in het puntje van je slaapzak, iets in een sok of een van alle andere verstop plaatsen. Wanneer iemand dan jou spullen zou willen jatten, heb je de kans dat ze niet alles in één keer vinden en je dus niet alles kwijt bent.

Kluisjes

Bijna op ieder festival zijn er kluisjes aanwezig. Dit is erg handig om je spullen veilig op te bergen. Je kunt al je spullen hier kwijt die je niet nodig hebt op het festivalterrein. Het is vooral handig als het weer niet helemaal duidelijk is, zo kan je een trui of een jas in je kluis bewaren voor het geval dat.  

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *