Valencia is om vele facetten een hele interessante en aantrekkelijke stad. Zowel om er permanent te wonen als om er vakantie te vieren. Vastgoed kopen in Valencia is dan ook zeker een interessante optie.
De stad is echt op z´n best tijdens de viering van de zogenaamde “Fallas”, elk jaar van 1 tot en met 19 maart. Ze hebben hun hoogtepunt van 15 t/m 19 maart.
“Fallas” komt oorspronkelijk vanuit het Latijn. Het betekent “fakkels”. Die zijn inderdaad te zien aan het einde van de festiviteiten die dan overal in de stad plaatsvinden. De stad viert die evenement elk jaar en doet dat al eeuwen lang. Alles culmineert in een groots vuurwerk spektakel en brandstapels. De diepere betekenis is dat men daarmee het oude verdrijft en tegelijkertijd het nieuwe leven van de lente verwelkomt.
De stad neemt tijdens de Fallas een nieuwe gedaante aan, met enorme figuren van papier maché die worden geplaatst in de verschillende buurten van de stad. Spot en leedvermaak vormen de thema´s voor de poppen. Voor de kinderen worden er veel cartoon figuren gemaakt en voor de volwassenen stellen de figuren vaak politici voor of politieke issues die op de hak worden genomen. Vaak wordt er spottend mee verwezen naar de Spaanse politieke elite. Ook Obama was trouwens al eens aan de beurt met een enorme karikatuur.
In de periode van de evenementen is er elke dag een optocht door de stad, waarbij de Fallas door de straten worden gereden. Om 2 uur ´s-middags is er dan bij het stadhuis de zogenaamde “Mascleta”; een serie explosies die aangegeven dat het tijd is om van de zonneschijn te genieten en om een goede maaltijd delen met uw vrienden en/of uw familie, om daarna te gaan feesten.
Van 15 t/m 19 maart worden de papier maché poppen op diverse plaatsen in de stad neergezet en vinden er vuurwerkshows plaats. Tijdens deze dagen komt men om middernacht samen op de “Paseo de Alameda” om een groots vuurwerk te aanschouwen. Op 17 en 18 maart zijn er de “Ofrenda de Flores”, waarbij meisjes van de “falleras” verenigingen bloemen leggen op het plein bij de kathedraal.
De festiviteiten eindigen op 19 maart, met de “Crema”; een enorm vuurwerkspektakel waarbij de papier maché poppen in brand worden gestoken. Daarmee wordt het einde van de festiviteiten gemarkeerd, maar dat wordt vervolgens nog tot diep in de nacht doorgevierd…
Overweegt u om uw eigen vakantiewoning of vakantieappartement te kopen in Valencia? Zoek en vindt uw appartement of huis te koop in Valencia op ImmoVario.com!

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *