Sinds de economie weer aantrekt is het aanbod vacatures gegroeid. Er zijn een aantal niches waar het aanbod behoorlijk is gestegen. Hier moet men voornamelijk denken aan de financiële markt. Een voorbeeld van een functie waar de laatste maanden steeds meer vraag naar is, is de functie van assistent accountant. Door de economische crises waren er veel bedrijven die gingen snijden of noodgedwongen mensen moesten ontslaan binnen financiële afdeling, deze tijd lijkt nu voorbij!

Wat houd de functie van assistent accountant precies in?

De functie van assistent accountant is erg divers. Als assistent accountant doe je meestal de gehele administratie voor klanten. Naast de administratie maak je iedere maand de financiële stukken op. Je moet hier denken aan de winst- en verliesrekening en de balans. Je moet de klant iedere maand kunnen vertellen hoe het bedrijf ervoor staat. Het is belangrijk dat je de materie goed onder de knie hebt zodat je de klant precies kan vertellen wat de verschillende cijfers inhouden en wat dit voor een gevolgen heeft voor de bedrijfsvoering van het bedrijf. Ook ben je verantwoordelijk voor belasting aangifte van de verschillende klanten. Als assistent accountant ben je vaak een soort onderdeel van het bedrijf ofwel de financiële afdeling van het bedrijf. Ook kan het zijn dat een bedrijf die boekhouding zelf doet een assistent accountant inschakelen. In dit geval zal de assistent accountant de boekhouding gaan controleren.

Welke eigenschappen passen bij een assistent accountant?

Een assistent accountant moet over een aantal vaardigheden beschikken. De belangrijkste is dat hij bekwaam moet zijn en goed met cijfers kan omgaan. Doordat een assistent accountant ook veel contact heeft met zijn klanten moet bij ook communicatief onderlegd zijn. Andere belangrijke eigenschappen zijn goed kunnen plannen, nauwkeurig zijn en zelfstandig kunnen werken. Wanneer je aan deze vaardigheden voldoet en de juiste papieren hebt kun je kijken welke vacatures voor een assistent accountant er open staan! Op het internet zijn er veel websites waar je alle financiële vacatures kan bekijken!

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *